Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΛΟΧΑΓΕ ΡΙΧΤΧΟΦΕΝ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 1ον: ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 2ον: ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 3ον: ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΤΟΥΩΜΟΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 4ον: ΜΙΑ ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 5ον: ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 6ον:ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 7ον: ΠΤΩΣΙΣ ΕΙΣ ΓΑΛΛΙΚΟΝ ΕΔΑΦΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 8ον: ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 9ον: ΠΡΟΣ ΝΕΑΝ ΔΡΑΣΙΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 10ον: ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 11ον: ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 12ον: ΕΙΣ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 13ον:ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΔΕΜΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 14ον: ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 15ον: Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 16ον: Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΙΜΠΕΛΜΑΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 17ον:
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 18ον: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΜΠΤΩΝΤΑΙ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

JULIUS EVOLA:ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΡΩΠΗ Σχήμα και προϋποθέσεις

Σήμερα η απαίτηση για μια Ευρωπαϊκή ενότητα είναι έκδηλη σε πολλούς χώρους. Παρ όλα αυτά χρειάζεται να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σ΄ αυτή που περιορίζεται σ΄ ένα πεδίο καθαρά πραγματιστικό και υλιστικό και σε εκείνη που τοποθετεί το πρόβλημα σ΄ ένα ανώτερο πεδίο επικαλούμενη την επέμβαση των πνευματικών και παραδοσιακών αξιών.
Απαιτήσεις του είδους γεννιούνται, στην καλύτερη περίπτωση από μια εσωτερική ανταρσία ενάντια στην υπάρχουσα κατάσταση, ενάντια στο θέαμα μιας Ευρώπης που εξ αιτίας ενός συντονισμένου παιχνιδιού δράσεων και αντιδράσεων (και εδώ χρειάζεται να αναγνωριστεί η προσφορά αυτού που ονομάζουμε "απόκρυφο πόλεμο") κατέληξε από ρυθμιστής της Παγκόσμιας Πολιτικής σ΄ ένα αντικείμενο εξαρτημένο από επιδράσεις και ξένα συμφέροντα, μιας Ευρώπης που συμπιέζεται από τις δύο μεγάλες δυνάμεις, την Αμερική και την Σοβιετική Ένωση, στον αγώνα τους για την κυριαρχία του κόσμου , υποχρεωμένη τέλος να δεχτεί την Αμερικανική και "Ατλαντική" συμμαχία σε μια προσπάθεια να αποφύγει το χειρότερο, δηλαδή την ολοκληρωτική υποδούλωσή της στον Κομμουνισμό.
Είναι φυσικά ευνόητο ότι το καθεστώς της ασυμφωνίας που επικρατεί ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά Έθνη είναι το μόνο που τελικά καταφέρνει να διατηρεί και να ενισχύει μια παρόμοια κατάσταση.
Όπως είναι γνωστό σε όλους το σύνολο των σοβαρών πρωτοβουλιών έχουν εκφυλιστεί σε επίπεδο δημιουργίας κοινής αγοράς, κοινότητας άνθρακα και χάλυβα και άλλων παρόμοιων.
Όλα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε άλλο από πρόχειρες πρωτοβουλίες που περιορίζονται στο απλό οικονομικό πεδίο δίχως την παραμικρή δεσμευτική πολιτική τοποθέτηση.
Πέρα από τις πρωτοβουλίες αυτές δεν υπάρχει τίποτα άλλο και επιπλέον η κατάσταση είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέπει πολλές ψευδαισθήσεις.
Οι καταστροφικές συνέπειες των δύο Παγκοσμίων πολέμων πού κατά ένα μεγάλο μέρος τους οφείλονται στην ασυμφωνία και την τύφλωση των Ευρωπαϊκών Εθνών, είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.
Το μέτρο της πραγματικής ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας είναι πάνω απ' όλα ή δύναμη.
Η Ευρώπη ακόμα και σήμερα θα μπορούσε να είναι η τρίτη μεγάλη δύναμη του κόσμου από την στιγμή που θα κατόρθωνε να συνασπιστεί διατηρώντας τις αστείρευτες πηγές των πρώτων υλών και τις αχανείς εξωευρωπαϊκές της αγορές, από την στιγμή πού μια αρχή συνεργασίας και συμπαραστάσεως από όλους αποδεκτή θα υποχρέωνε τα Ευρωπαϊκά Έθνη να παραταχθούν αμέσως στο πλευρό εκείνου τού Έθνους πού θα δεχόταν οποιουδήποτε τύπου απειλές.
Δυστυχώς όμως, παρόμοια πολιτική, δεν ακολουθήθηκε ποτέ στο παρελθόν ούτε μπόρεσε ποτέ να δημιουργηθεί ένα σοβαρό προηγούμενο μέσα στην Ευρωπαϊκή ιστορία. Μοιραία λοιπόν η μία συνθηκολόγηση διαδέχεται την άλλη.
Σήμερα υπάρχουν αυτοί που όταν μιλούν για Ευρώπη οραματίζονται μια αυτοκρατορία με περισσότερους από 400.000.000 κατοίκους, ικανή να αντιμετωπίσει τόσο τα 190.000.000 των Η.Π.Α. όσο και τα 225.000.000 της Σοβιετικής Ενώσεως.
Πρέπει όμως να θυμίσω ότι ό αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει και χώρες πού βρίσκονται στην άλλη πλευρά του παραπετάσματος, χώρες πού είναι υπερβολικά δύσκολο να ξαναποκτηθούν. Περιοριζόμενοι στην Δυτική Ευρώπη βλέπουμε πως δεν θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αρκετά ισχυρό συνασπισμό από την στιγμή πού δεν θα λαμβανόταν υπ' όψη το βιομηχανικό δυναμικό και οι αναπόφευκτες ανάγκες του σε πρώτες ύλες, από την στιγμή που δεν θα λαμβάνονταν υπ' όψη τα μη Ευρωπαϊκά Έθνη που στο παρελθόν βρίσκονταν κάτω από ευρωπαϊκή εξάρτηση και πού σήμερα χάνονται το ένα πίσω από το άλλο προσφέροντας έδαφος στις Αμερικανικές, στις Ρωσικές ή ακόμα και τις Κινεζικές μηχανορραφίες.
Για να προσανατολιστούμε προς την κατεύθυνση της μίας Ευρώπης θα έπρεπε σαν πρώτο αναγκαίο βήμα να πετύχουμε την μαζική αποχώρηση όλων των Ευρωπαϊκών "Εθνών από τον Ο.Η.Ε. από αυτό τον αλλοπρόσαλλο, νόθο και υποκριτικό οργανισμό.
Ένα δεύτερο βήμα εξ ίσου αναγκαίο θα ήταν η αποδέσμευση της Ευρώπης από κάθε τύπου επιδράσεις προερχόμενες τόσο από την Ρωσία, όσο και από την Αμερική. Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό θα απαιτούσε μια λεπτότατη και προσεκτική πολιτική τέχνη για την οποία οι σημερινοί Ευρωπαίοι ηγέτες δεν φαίνονται να είναι οι πιο κατάλληλοι.
Πραγματικά το αναπόφευκτο κενό ανάμεσα στην απόρριψη της Αμερικανικής και «Ατλαντικής» συμμαχίας και στην δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού συνασπισμού ικανού να προστατευτεί με τις δικές του πλέον δυνάμεις (όπου βέβαια θα είναι δυνατό) θα μπορούσε να σταθεί μοιραίο γιατί μία Ευρώπη στο στάδιο ακόμα της υλικής και πνευματικής ημιαδράνειας θα ήταν, συνεπεία εσωτερικών εξελίξεων και εξωτερικών επιθέσεων, εύκολο θύμα του Κομμουνισμού και της Σοβιετικής Ενώσεως. Πριν από πρωτοβουλίες του είδους, είναι αναγκαία η συμπλήρωση του έργου της προετοιμασίας.
Τα προβλήματα όμως αυτής της συγκεκριμένης πολιτικής ξεφεύγουν από τους σκοπούς αυτού του γραπτού. Το μόνο πού μπορούμε να κάνουμε εδώ είναι να επισημάνουμε φευγαλέα όλα όσα έχουν σχέση με το σχήμα και με τις πνευματικές και δογματικές προϋποθέσεις της μίας Ευρώπης.
Οι νεφελώδεις ομοσπονδιακές και συναθροιστικές λύσεις έχουν αναπόφευκτα ένα δευτερογενή χαρακτήρα. Όσο για την αμυντική πολιτική και την οικονομική ενότητα αυτές αποτελούν απλά μια από τις συνέπειες.
Η μοναδική πραγματική λύση θα πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα οργανικό με κύριο στοιχείο την προερχόμενη από τα μέσα και από τα πάνω διαπλαστική δύναμη πού με την σειρά της αποτελεί γνώρισμα μιας ιδέας και μιας κοινής παραδόσεως. Αντίθετα σε κάποιους άλλους χώρους προβάλλεται σαν επιχείρημα μιας προγραμματικής και δραστηριοποιημένης απόψεως το γεγονός ότι τα Έθνη δεν κατέβηκαν από τον ουρανό τέλεια και ωραία, αλλά αντίθετα σχηματίστηκαν με βάση μια κοινή αποστολή που επιβλήθηκε από ένα είδος προκλήσεως του περιβάλλοντος και από την πρωτοβουλία μιας αποφασιστικής και ενεργητικής κεντρικής δυνάμεως πού κατόρθωσε να ενοποιήσει τα διάφορα Έθνη.
Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι και στην περίπτωση της «Εθνικής Ευρώπης» που μέλλει ακόμα να γεννηθεί, τα πράγματα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, ότι δηλαδή θα είναι αρκετή η αναφορά σε ένα μύθο ή στην ιδέα ενός κοινού προορισμού για να προκληθεί μια συσπείρωση της Ευρωπαϊκής παρατάξεως.
Παρόμοια άποψη κατά την γνώμη μου είναι ανεπαρκής, αναφορικά δε με την ερμηνεία της γεννήσεως των ιστορικών "Εθνών δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οφείλεται πρωταρχικά τόσο στις δυναστείες πού αντιπροσωπεύουν μια παράδοση όσο και στην αφοσίωση μιας ομάδας υποστηρικτών τους (σαν παράδειγμα η γέννηση της Πρωσίας). Για την μία Ευρώπη, όλες αυτές οι προϋποθέσεις είναι ανύπαρκτες. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι μια αναφορά σε μια κατάσταση αναγκαιότητας που με την σειρά της θα δώσει αρχή σε μια ενωτική ώθηση, σε μια εκτίναξη προς τα μπρος. Πρέπει όμως να ομολογήσουμε ότι κάτι τέτοιο έχει ελάχιστο προηγούμενο μέσα στην Ευρωπαϊκή ιστορία.
Είναι άσκοπο να υπενθυμίσουμε τα ευκρινή φαινόμενα που δεν αφορούν την ενότητα, αλλά την Ευρωπαϊκή διαίρεση, φαινόμενα που αντιστοιχούν με τον Εκατονταετή πόλεμο, με τους θρησκευτικούς πολέμους, με τους πολέμους της διαδοχής, με τους δύο παγκοσμίους πολέμους.
Χρειάζεται ακόμα να τονιστεί ότι οι Ευρωπαϊστές ταλαντεύονται ανάμεσα στην έννοια της Αυτοκρατορίας έστω και σχετικής —όπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκε από τους Τhiriart και Varange — και σ' εκείνη του «΄Εθνους Ευρώπη» - πού είναι μεταξύ των άλλων και τίτλος ενός γερμανικού περιοδικού.
Όλα αυτά απαιτούν κάποια διευκρίνηση.
Το νόημα του Έθνους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί πάνω σε μία οργανική υπερεθνική ομάδα.
Όταν απορρίπτεται ό τύπος μιας «Ευρώπης τωv πατρίδων» ή αυτή ακόμη ή ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εθνών, δεν πρέπει να περιπέσουμε σε παρερμηνεία. Τα νοήματα της Πατρίδας και του Έθνους ανήκουν σε μια σφαίρα πρωταρχικά νατουραλιστική, δηλαδή «φυσική». Στην μία Ευρώπη πατρίδες και Έθνη μπορούν να συνυπάρξουν. ("Ας μην ξεχνούμε ότι οι εθνικές κοινότητες, έστω και μερικά, προστατεύονται ακόμη και μέσα στα πλαίσια του ολοκληρωτισμού της Ε.Σ.Σ.Δ).
Εκείνο πού θα έπρεπε να απορριφθεί κατηγορηματικά είναι ό Εθνικισμός (με την τερατολογική αποφυάδα του, τον ιμπεριαλισμό) και ο Σωβινισμός, αυτή ή φανατική απολυτοποίηση μιας ειδικής ενότητας.
Κατά συνέπεια ο σωστός τύπος, από δογματική άποψη, θα ήταν Αυτοκρατορία και όχι «Ευρώπη Έθνος» ή " Ευρωπαϊκή πατρίδα». Θα έπρεπε να γίνει έκκληση σ' ένα συναίσθημα ανωτέρας τάξεως, ποιοτικά πολύ διαφορετικό από εκείνο του «Εθνικού» χαρακτήρα που βρίσκεται ριζωμένος μέσα σε άλλα στρώματα του ανθρώπινου είδους.
Δεν μπορούμε να χαρακτηριστούμε Ευρωπαίοι με βάση το ίδιο συναίσθημα που μας κάνει να αισθανόμαστε Ιταλοί, Πρώσσοι, Βάσκοι, Φιλανδοί, Σκώτοι, Ούγγροι κ.λπ. Γι αυτό χρειάζεται να επιτύχουμε ένα μοναδικό συναίσθημα κοινής φύσεως πού να διαγράφει και να εξισορροπεί τις διαφορές μέσα στο «Έθνος Ευρώπη». Το σχήμα μιας Αυτοκρατορίας με το πραγματικό και οργανικό νόημα της (απόλυτα ξένο με κάθε μορφή ιμπεριαλισμού) είναι σαν παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Μεσαιωνική Οικουμένη. Τα μεμονωμένα κράτη έχουν τον χαρακτήρα μερικών οργανικών ενώσεων πού στηρίζονται (για να χρησιμοποιήσω την Δαντική έκφραση) στην αρχή Unum Quod non est Pars , δηλαδή πάνω σε μια ενωτική αρχή, σε μια εξουσία και σε μια κυριαρχία διαφορετικής φύσεως από εκείνη που είχε ή μπορούσε να ελπίζει το κάθε μεμονωμένο κράτος.
Η αρχή της Αυτοκρατορίας μπορεί να αποκτήσει παρόμοια αξιοπρέπεια υπερβάλλοντας την πολιτική σφαίρα με το στενό νόημα της, σμίγοντας και νομιμοποιώντας την με μια Ιδέα, με μια παράδοση, με μια εξουσία έστω και πνευματική. Οι περιορισμοί της κυριαρχίας των μεμονωμένων εθνικών μονάδων προς όφελος ενός «προέχοντος δικαίου» της Αυτοκρατορίας έχουν από παρόμοια προσηγορική συνθήκη την υπερβάλλουσα αξιοπρέπεια της ίδιας της Αυτοκρατορίας- σε σχέση δε με την δομή, το σύνολο παρουσιάζεται σαν «οργανισμός αποτελούμενος από οργανισμούς» ή αν θέλετε, σαν φεντεραλισμός, σαν ένας οργανικός φεντεραλισμός, όμοιος κατά κάποιο τρόπο μ' εκείνο πού είχε δημιουργηθεί επί Βίσμαρκ στο Γερμανικό II Ράιχ, κάθε άλλο παρά ακέφαλος. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Αυτοκρατορία με το πραγματικό νόημα της.
Ας δούμε τώρα τις δυνατότητες και τις συνθήκες πού είναι απαραίτητες για την πραγματοποίηση παρόμοιας ιδέας στην σημερινή Ευρώπη. Πάνω απ' όλα χρειάζεται θέληση και δύναμη να πάμε τελείως αντίθετα στο ρεύμα. Από την στιγμή πού ή ιδέα της Ευρώπης «Έθνος» έχει σαν σκοπό την ανάμειξη των μεμονωμένων Ευρωπαϊκών Εθνών στα πλαίσια ενός μοναδικού "Έθνους διαγράφοντας γλωσσολογικές, εθνικές και ιστορικές διαφορές, αυτή ή ιδέα παραμερίζεται. Επειδή έχουμε να κάνουμε με μια οργανική ενότητα η βασική προϋπόθεση βρίσκεται στην ολοκλήρωση και σταθεροποίηση κάθε μεμονωμένου Έθνους, μέσα σ' ένα σχήμα ιεραρχικού και απόλυτα διαφοροποιημένου συνόλου.
Η φύση του επί μέρους πρέπει να αντικαθρεπτίζεται σ' εκείνη του συνόλου.
Από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθούν ιεραρχικά τα μεμονωμένα Έθνη το σταθερό σχήμα των μεμονωμένων μονάδων, απαλλαγμένα από την εθνικιστική «ύβριν», τη βικιανή «υπεροψία των Εθνών» πού βαδίζει παράλληλα με το δημαγωγικό και κολλεκτιβιστικό γεγονός, θα δημιουργούσε μια αυτοδύναμη πορεία, πέρα από τις Εθνικές περιοχές, προς την κατεύθυνση μιας ανώτερης ενότητας.
Αυτή λοιπόν, εξ αιτίας της υπερυψωμένης φύσεως της, θα άφηνε πολύ χώρο στις Εθνικότητες σύμφωνα βέβαια με τα φυσικά και ιστορικά χαρακτηριστικά τους.
Η αρχή του οργανικού νοήματος σύμφωνα με το οποίο όσο περισσότερο είναι σταθερή και τέλεια η ανώτερη ενότητα, τόσο περισσότερο είναι διαφοροποιημένα και αυτόνομα, τα μεμονωμένα μέρη είναι αρκετά γνωστή.
Εκείνο που έχει σημασία είναι η συνεργεία, η συγκεκριμένη επιθυμία για κάθε κοινή δράση. Κάθε οργανική ενότητα έχει μια δική της αρχή σταθερότητας. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σκέψη για σταθερότητα του συνόλου όταν δεν υπάρχουν εγγυήσεις σταθερότητας και στα μέρη πού την αποτελούν.
Από την άποψη αυτή ή στοιχειώδης προϋπόθεση μιας ενδεχόμενης Ευρωπαϊκής ενότητας βρίσκεται στην πολιτική ολοκλήρωση των μεμονωμένων Εθνών.
Η Ευρωπαϊκή ενότητα θα ήταν πάντα επισφαλής από τη στιγμή που θα στηριζόταν πάνω σε ένα Διεθνές κοινοβούλιο στερούμενου μοναδικής ανώτερης εξουσίας, διαθέτοντας αντιπροσωπείες των μεμονωμένων πολιτικών καθεστώτων δημοκρατικού τύπου, που επειδή ακριβώς ελέγχονται από τα χαμηλά δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να εγγυηθούν τη συνέχεια τόσο της θελήσεως όσο και της πολιτικής διευθύνσεως. Μέσα σ' ένα δημοκρατικό καθεστώς η κυριαρχία του Κράτους είναι εφήμερη και ένα Έθνος δεν παρουσιάζει ποτέ μια πραγματική ενότητα• είναι απλά ένας αριθμός πού περνά στην κατοχή πότε του ενός και πότε του άλλου κόμματος που με τους ελιγμούς τους μέσα στο παράλογο σύστημα των καθολικών εξισωτικών εκλογών, υπονομεύουν την πολιτική θέληση.
Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να προσανατολιστούμε προς την ιδέα μιας οργανικής ενότητας που πετυχαίνεται δια μέσου των κορυφών και όχι δια μέσου των βάσεων. Μόνο οι elites των διαφόρων Ευρωπαϊκών Εθνών θα ήταν σε θέση να συνεννοηθούν, να συγχρονισθούν ξεπερνώντας τους τοπικισμούς, το πνεύμα της διαιρέσεως και να αξιοποιήσουν μέσα από την εξουσία συμφέροντα και λόγους περισσότερο υψηλούς.
Σε κάθε έθνος λοιπόν θα έπρεπε να υπάρχει ένα «κέντρο» αρκετά σταθερό και μέσα από ένα συντονισμό και μια συνεργασία παρομοίων κέντρων η ανώτερη ευρωπαϊκή ενότητα θα μπορούσε να οργανωθεί και να δράσει.
Στο σύμπλεγμα αυτό θα έπρεπε να προωθηθεί μια διπλή διαδικασία ολοκληρώσεως: Εθνική ολοκλήρωση μέσα από την αναγνώριση μιας ουσιαστικής αρχής της εξουσίας βάση για τον οργανικό, αντιατομικιστικό και συντεχνιακό σχηματισμό των επί μέρους πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Υπερεθνική Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέσα από την αναγνώριση μιας αρχής εξουσίας τόσο ανυψωμένης σε σχέση με εκείνη των μεμονωμένων Κρατών, όσο και σε σχέση με τα άτομα που τα απαρτίζουν. Δίχως αυτές τις προϋποθέσεις είναι ανώφελο να μιλούμε για μια οργανικά μία Ευρώπη.
Τοποθετώντας το πρόβλημα με τους όρους αυτούς εμφανίζονται τα μεγάλα εμπόδια πού δεν αφορούν την πολιτική αλλά και την πνευματική βάση τόσο αναγκαία γι' αυτή την Ευρωπαϊκή Ενότητα.
Πού θα βρεθεί ή βάση; Σε επίπεδο υψηλότερο και περισσότερο εξυψωμένο όπως θα ήταν το θρησκευτικό, μπορούν να γίνουν ελάχιστα.
Δεν μπορούμε να κάνουμε αναφορά στον Καθολικισμό ούτε να απαιτήσουμε απ' αυτόν επικύρωση και το χρίσμα αναφορικά με την ανυψωμένη αρχή της εξουσίας, γιατί
α) ό Καθολικισμός είναι πίστη μερικών μόνο Ευρωπαϊκών Εθνών
β) εξαιτίας της δημοκρατικής και νεωτεριστικής αποφολιδόσεως της σημερινής Εκκλησίας, και
γ) γιατί πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν τα αποτελέσματα των διαδικασιών της αποϊερωποιήσεως και της λαϊκοποιήσεως πού σ' ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη.
Λιγότερες ακόμα πιθανότητες έχει η έκκληση σ' ένα γενικό Χριστιανισμό: κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ λίγο, ένα πράγμα εξαντλημένο, ασώματο, δίχως σχήμα και πάνω απ' όλα μη Ευρωπαϊκό, που δεν μπορεί να μονοπωληθεί μόνο από τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό• μην ξεχνούμε ότι οι νέγροι της Αμερικής είναι και αυτοί Χριστιανοί.
Από το επίπεδο αυτό κατεβαίνουμε σε ένα χαμηλότερο. Πολύ εύκολα γίνεται λόγος για «Ευρωπαϊκή παράδοση» και για «Ευρωπαϊκή κουλτούρα». Δυστυχώς όμως εδώ και καιρό, στην Ευρώπη —και στη Δύση— κανείς δεν συνειδητοποιεί το υψηλό νόημα της «παραδόσεως».
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ή «παράδοση» στο ολοκληρωμένο νόημα της αποτελεί μια κατηγορία ενός κόσμου πού σχεδόν έχει εξαφανιστεί, σε εποχές κατά τις οποίες η μοναδική δημιουργική δύναμη εκδηλωνόταν τόσο στα ήθη όσο και στην πίστη, τόσο στο δίκαιο όσο και στα πολιτικά σχήματα και στην κουλτούρα, με λίγα λόγια σε κάθε κυρίαρχη μορφή της υπάρξεως.
Κανείς δεν θα θέλει να υποστηρίξει ότι στην Ευρώπη υπάρχει «μία παράδοση» προς αυτή την κατεύθυνση και ότι αυτή είναι σε θέση να νομιμοποιήσει την Ευρωπαϊκή ιδέα.
Από αυτή την «παράδοση» με το βαθύτερο νόημα της σήμερα στην Ευρώπη υπάρχει μόνο κάποια ιστορική ανάμνηση.
Σχετικά με την «Ευρωπαϊκή κουλτούρα» που η ανακαίνιση της σήμερα βρίσκεται στα χέρια των Ευρωπαϊστών του σαλονιού, στους διανοούμενους φιλελευθέρων και ανθρωπιστικών τάσεων, που κάνουν διατριβές πάνω στην «προσωπικότητα», την «ελευθερία», τον «ελεύθερο κόσμο» κλπ με τρόπο απόλυτο προσαρμοσμένο στο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποφολιδωμένο κλίμα:
Γενικά δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει τίποτα περισσότερο πέρα από τα διάφορα Ευρωπαϊκά Έθνη.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό πού σήμερα ονομάζεται «κουλτούρα» δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόφυση του αστικού πολιτισμού του Τρίτου Κράτους, κτήμα του οποίου άλλωστε είναι και ο μη προεξοφλημένος μύθος της λεγομένης «αριστοκρατίας της σκέψεως», μια αριστοκρατία πού λίγο ή πολύ είναι εκείνη του Ρarvenu αντιπαραδοσιακής, φιλελεύθερης και με λαϊκό προσανατολισμό.
Η αυθεντική εξουσία των θεματοφυλάκων και των εκφραστών μιας ανώτερης ιδέας δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συγκριθεί με εκείνη των εκπροσώπων της λεγόμενης «κουλτούρας».
Σ' έναν Γκαίτε, σ' έναν Χούμπολντ και σ' όλους τους άλλους εκπροσώπους της μεγάλης κουλτούρας οφείλουμε ν' αναγνωρίσουμε το μέγεθος της προσφοράς τους• θα ήταν όμως παράλογο να περιμένουμε μέσα από αυτό τον κόσμο την εμφάνιση της διεγερτικής και εμψυχωτικής δυνάμεως πού θα συμπαραστεκόταν στις επαναστατικές elites στον αγώνα τους για την μία Ευρώπη.
'Ολα αυτά θα μπορούσαν να υπάρξουν στο σχήμα της κυριαρχίας μιας αξιοπρεπούς «εκπροσωποποιήσεως» με χαρακτήρα πρωταρχικά ιστορικό.
Βέβαια κάθε φορά πού βγαίνει από τις γενικότητες και προσπαθεί να δώσει ένα συγκεκριμένο και βασικό περιεχόμενο στο νόημα της «κοινής Ευρωπαϊκής κουλτούρας» βρισκόμαστε μπροστά σε μια τολμηρή προσπάθεια.
Το συνέδριο Volta που είχε συγκληθεί στo παρελθόν από την Ακαδημία της Ιταλίας με θέμα την Ευρώπη και στο οποίο είχαν πάρει μέρος γνωστοί εκπρόσωποι από διάφορα Έθνη έκανε αισθητή αυτή την δυσκολία γιατί πέρα από πολλές προσωπικές ερμηνείες λίγο ή πολύ αποκλίνουσες δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμπεράσματα. Δεν είναι όμως αυτό το βασικό σημείο. Είναι ότι αντιμετωπίζουμε με ελαφριά καρδιά το σύμπλεγμα ενοχής της Ευρώπης ιδιαίτερα σε ότι άφορα την «κουλτούρα» της. Αν εξαιρέσουμε την κουλτούρα με λογοτεχνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα που στερείται σχέσεων με τις βαθύτερες ιστορικές δυνάμεις, πως μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η κουλτούρα και ο δυτικός πολιτισμός (που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι κουλτούρα και πολιτισμός της Ευρώπης) και αντιπαραδοσιακό πνεύμα από την εποχή ακόμη της Αναγεννήσεως ήσαν το ίδιο πράγμα και ακόμη ότι αυτό που σχεδόν όλοι οι φιλελεύθεροι και προοδευτικοί υπερασπιστές της κουλτούρας και του Ευρωπαϊκού πολιτισμού προωθούν σαν τίτλο της Ευρωπαϊκής δόξας αρχή κάνοντας της ίδιας της Ευρωπαϊκής πνευματικής κρίσεως και ότι τέλος ο εξευρωπαϊσμός του κόσμου εξισώθηκε με την διάχυση ενός φαινομένου αποσυνθέσεως, ανατροπής και ερεθισμού των δυνάμεων εκείνων πού αργότερα στράφηκαν εναντίον της Ευρώπης. Η Ευρώπη στάθηκε το λίκνο του ιλουμινισμού, του φιλελευθερισμού, της Δημοκρατίας και τέλος του Μαρξισμού και του Κομμουνισμού. Δυστυχώς αυτή ήταν η πιο αξιοπρόσεκτη προσφορά της «ευρωπαϊκής κουλτούρας» στην μοντέρνα εποχή, ήταν εκείνη των διανοουμένων, των ανθρωπιστών, των «ανυψωμένων πνευμάτων», των τεχνών, των γραμμάτων... Με αυτούς ακριβώς τους όρους υπάρχει κίνδυνος να κατανοήσουμε «την κοινότητα του πεπρωμένου» πού μερικοί Ευρωπαϊστές επικαλούνται. Μια από τις αξιόλογες προσφορές στο συνέδριο Volta ήταν και εκείνη του Ακαδημαϊκού Francesco Coppola πού αναφέρθηκε βασικά στο σύμπλεγμα ενοχής και στην «κακή συνείδηση» της Ευρώπης. Πώς να γίνει σκέψη για μια αμυντική Ευρωπαϊκή βάση ενάντια σε Ιδεολογίες και δυνάμεις πού σωστά θεωρούνται βαρβαρικές και αντιευρωπαϊκές, όταν πρέπει να παρατηρούνται μέσα σ' αυτές οι ακραίες και ώριμες εξελίξεις τάξεων καθώς και τα δεινά πού είχαν το αρχικό τους λίκνο μέσα στην ίδια την Ευρώπη; Αυτή είναι ή αιτία της ελάχιστης ανοσίας του Ευρωπαϊκού κόσμου μπροστά στους σημερινούς «πολιτισμούς - οδηγούς» όπως ο αμερικανικός και ο σοβιετοκομμουνιστικός. Έτσι το πρόβλημα του πνευματικού θεμελίου για μια Ευρώπη οργανικά μία παραμένει άλυτο και μια ενδεχόμενη εξόρμηση των ακτιβιστικών και επαναστατικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση παρόμοιας Ευρώπης, στερημένη από τα πνευματικά της μετόπισθεν, θα άφηνε πίσω τους ένα πεδίο σαθρό και υπονομευμένο αν δεν άρχιζαν την μάχη στο εσωτερικό εναντίον όλων των κακών πού σήμερα εμφανίζονται σε μικροσκοπική μεγέθυνση... Άμεση απαίτηση θα ήταν λοιπόν μια εσωτερική αποτοξίνωση πού θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατό συντομότερο, αδιαφορώντας για το τίμημα. "Αφήνοντας στην άκρη τον πολιτικό και οικονομικό τομέα πώς είναι δυνατό να παραγνωρίσουμε το μέτρο πού η αμερικανοποίηση ασκεί στα ήθη, στις προτιμήσεις, στις προδιαθέσεις των Ευρωπαϊκών φυλών; Αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι το πρόβλημα της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς μπροστά σ' αυτό πού γενικά θα μπορούσαμε να ονομάσουμε μοντέρνο κόσμο αντιμετωπίζεται με όρους «αντιδραστικούς» και επαναστατικοσυντηρητικούς... Αντίθετα, το να λέμε ότι δεν πρέπει να ζητάμε από τους πολιτικά στρατευμένους τον «ιδεολογικό τους ορίζοντα», το να βεβαιώνουμε ότι είναι αρκετό να μην δέχονται τη συνεργασία των μη Ευρωπαϊκών δυνάμεων, το ότι χρειάζονται να συνασπιστούν στον αγώνα τους για την Ευρώπη μέσα σ' ένα «κοινό σύμφωνο», παραγνωρίζοντας το πρόβλημα μιας μοναδικής και συγκεκριμένης θεωρήσεως, θα σήμαινε τοποθέτηση σ' ένα πεδίο ιρασιοναλιστικού ακτιβισμού δίχως σημαία και δίχως σπονδυλική στήλη: ακόμη και αν εκπλήρωνε τον πρακτικό του σκοπό στη συνέχεια και μέσα στον Ευρωπαϊκό συνασπισμό τα σχίσματα και οι αντιθέσεις θα ήταν αναπόφευκτα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι μέσα από τον δρόμο αυτό θα ήταν δυνατή ή δημιουργία της Ευρώπης, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ή παραπάνω προϋπόθεση σε σχέση με την οργανική και όχι με την «κοινοτική» μορφή θα ήταν ανύπαρκτη, αυτή η Ευρώπη δεν θα ήταν φορέας καμιάς ξεχωριστής ιδέας και θα εμφανιζόταν σαν ένας ακόμη συνασπισμός δυνάμεων στο πλευρό του Ρωσικού, του Αμερικάνικου του Κινεζικού και πιθανότατα του Αφρικό-ασιατικού, σύμμαχος ή ανταγωνιστής δίχως κανένα ποιοτικά διαφοροποιημένο χαρακτήρα μια πού μέσα στο κλίμα του «μοντέρνου» πολιτισμού κανένας παρόμοιος παράγοντας δεν μπορεί να είναι αποφασιστικός. Φυσικά θα ήταν καθαρή ουτοπία αν θέλαμε να αντιταχθούμε στο σύνολο σχεδόν όσων αντιπροσωπεύει από την υλιστική άποψη ό σύγχρονος πολιτισμός. Κάτι τέτοιο ανάμεσα στα άλλα θα οδηγούσε στην εγκατάλειψη των αποφασιστικών όπλων κατάλληλα τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση, δίπλα πού σήμερα είναι τόσο αναγκαία. Όταν σήμερα επαναλαμβάνεται κατά κόρον ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί διαθέτουν μια κοινή κουλτούρα και κατ' επέκταση μια από τις προϋποθέσεις για να μετατραπούν σε Έθνος, πρέπει να θυμίσουμε ότι αρχή κάνοντας από το παρελθόν και σε όσα αναφέραμε πριν από λίγο, ή κουλτούρα αυτή ταυτίζεται συνεχώς και περισσότερο όχι μόνο με τους Ευρωπαίους αλλά και με το σύνολο σχεδόν του «πολιτισμένου» κόσμου. Η κουλτούρα αυτή δεν έχει σύνορα. Η ευρωπαϊκή προσφορά —με βιβλία, γραπτά, καλλιτέχνες, μελέτες, κλπ, —απορροφήθηκε από τα μη Ευρωπαϊκά κράτη και τα ευρωπαϊκά κράτη με τη σειρά τους απορρόφησαν εκείνη των μη ευρωπαϊκών. Μια παρόμοιας αποφασιστικής σημασίας εξισορρόπηση (πού εξαπλώνεται στον τρόπο ζωής και στις προτιμήσεις) σε στενότατη σχέση με την εξιλέωση της επιστήμης και της τεχνικής παρουσιάστηκε σαν επιχείρημα από εκείνους πού αντί για την Ευρώπη επιθυμούν έναν ενοποιημένο κόσμο μέσα στα πλαίσια κάποιας οργανώσεως ή ενός Παγκόσμιου υπερεθνικού Κράτους.
Είναι φανερό ότι αν αντιμετωπίσουμε το παραπάνω πρόβλημα και δώσουμε την σωστή του λύση, ή Ευρώπη θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί πνευματικά, θα μπορούσε να είναι κάτι το διαφορετικό κάθε άλλο παρά ευμετάβλητο, θα μπορούσε τέλος την στιγμή πού ό σύγχρονος κόσμος θα παρασυρόταν απ' την κρίση να παίξει τον ρόλο του οδηγού.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ: ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΡΕΝΑΝ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ


Ω ευγένεια. Ω ομορφιά απλή και αληθινή. Θεά που η λατρεία σου σημαίνει και σοφία, Συ που ο Ναός σου είναι ένα αιώνιο μάθημα συνείδησης και ειλικρίνειας, φτάνω αργά στων μυστη­ρίων σου το κατώφλι, στον βωμό σου προσκομίζω τύψεις πολλές. Για να τον βρω μου χρειά­στηκαν να κάνω έρευνες ατέλειωτες. Τη μύηση που μεταβίβαζες στον Αθηναίο όπως γεννιόταν μ' ένα χαμόγελο, εγώ την κατέκτησα με σκέψεις πολλές, με κόπο και με προσπάθειες μακρόχρονες.

Γεννήθηκα, ω Θ ε ά με τα γαλανά μάτια, από γονείς βαρβάρους. Απ' τους καλούς κι' ενάρε­τους Χειμέριους, που κατοικούν στις όχθες μιας θάλασσας σκοτεινής, που βράχια τις περικλείνουν κι' οι τρικυμίες πάντα τις χτυπούν. Γνωρίζουν μόλις τον ήλιο. Αντί λουλούδια έχουν τα θα­λασσινά φυτά ,τα φύκια και τα χρωματιστά κογχύλια, που τα βρίσκουν στα βάθη των έρημων μυχών. Τα σύννεφα κάνουν την εμφάνιση τους δίχως χρώμα ,κι' η χαρά ακόμα είναι λίγο θλιβερή εκεί, αλλά, πηγές από κρύα νερά αναβλύζουν απ τα βράχια και τα μάτια που έχουν οι νιές κο­πέλες είναι σαν κι' εκείνες τις πράσινες πηγές, όπου, πάνω σε φόντο από χόρτα κυματιστά κα­θρεπτίζεται ο ουρανός.
Οι προγονοί μου ,όσο μακριά κι' αν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, ήταν αφοσιωμένοι στα μα­κρινά θαλασσινά ταξίδια, μέσα σε θάλασσες που οι Αργοναύτες σου δεν τις γνώρισαν. Άκουσα, όταν ήμουν νέος, τραγούδια για ταξίδια πολικά, με νανούρισαν οι αναμνήσεις για πλεούμενους πάγους, για θάλασσες γεμάτες καταχνιά, που ήταν ολόιδιες με το γάλα, για νησιά που κατοι­κούσαν μόνο πουλιά, που κελαηδούσαν στην ώρα τους και που σαν ξανάρχιζαν ομαδικά το πέταγμα τους σκοτείνιαζαν τον ουρανό.
Μερικοί ιερείς μίας ξένης λατρείας, που είχε φτάσει από τους Σύριους της Παλαιστίνης ανέλα­βαν το χρέος να με σπουδάσουν. Οι ιερείς αυτοί ήταν σοφοί και άγιοι. Με δίδαξαν μεγάλες ιστο­ρίες για τον Κρόνο, που δημιούργησε τον κόσμο, και για τον γιο του, που καθώς λένε, πραγμα­τοποίησε ένα ταξίδι επάνω στη γη.
Οι ναοί του είναι τρεις φορές πιο ψηλοί απ τον δικό σου, ω Ευρυθμία κι' ακριβώς όμοιοι με δάση, μοναχά που δεν είναι γεροί. Γκρεμίζονται κατρακυλάνε σε ερείπια έπειτα από πεντακόσια ή εξακόσια χρόνια, είναι φαντασίες βαρβάρων, που φαντάστηκαν πως μπορούν να κάνουν κάτι καλό, έξω από τους κανόνες που χάραξες εσύ στους εμπνευσμένους σου, ω , Λ ογ ι κ ή.
Όμως αυτοί οι ναοί μου άρεσαν. Δεν είχα ακόμα μελετήσει τη δική σου θεία τέχνη. Εύρισκα μέσα εκεί το Θεό. Έψαλλαν εκεί μέσα ύμνους που ακόμα τους θυμάμαι: «Χαίρε, ω άστρο της θά­λασσας,... βασίλισσα εκείνων που βογκάνε πάνω σ' αυτή την κοιλάδα των δακρύων», ή ακόμα: «Ρόδο μυστικό, φιλντισένιε Πύργε, Άστρο του πρωινού...». Άκουσε ω Θεά .Όταν τους θυμάμαι αυτούς τους ύμνους, λιώνει η καρδιά μου ,γίνομαι σχεδόν αποστάτης. Συγχώρησε με για την κενότητα αυτή. δεν μπορείς να φαντασθείς τη γοητεία που οι βάρβαροι μάγοι έβαλαν μέσα σ' αυτούς τους στίχους και πόσο με βαραίνει ν' ακολουθώ ολόγυμνη τη λογική.
Και έπειτα αν ήξερες, πόσο δύσκολο έχει γίνει το να σε υπηρετούμε. Η κάθε ευγένεια έχει ε­ξαφανισθεί. Οι Σκύθες έχουν κατακτήσει τον κόσμο. Δεν υπάρχει πια δημοκρατία από ανθρώ­πους ελεύθερους. Τώρα υπάρχουν μονάχα βασιλιάδες που κατάγονται από αίμα βαρύ, κάτι με­γαλειότητες, που γι αυτές εσύ θα χαμογελούσες. Κάτι δυσκίνητοι Υπερβόρειοι αποκαλούν ελα­φρούς αυτούς που σε υπηρετούνε....
Μία Π α μ β ο ι ω τ ί α φοβερή, μία συμμαχία από όλες τις βλακείες, απλώνει πάνω στον κό­σμο ένα κάλυμμα μολυβένιο που εμείς ασφυκτιούμε κάτω απ αυτό. Ακόμα και αυτοί που σε τι­μούν, πόσο θα πρέπει να σου προκαλούν τον οίκτο. Θυμάσαι εκείνον τον Καλυδώνιο, που πριν από πενήντα χρόνια, κομμάτιασε τον Ναό σου με σφυριές για να σε μεταφέρει στη Θούλη; Το ίδιο κάνουν όλοι... Έγραψα, σύμφωνα με μερικούς από τους κανόνες που αγαπάς, ω Θ ε ο ν ό-η, την ζωή του νέου θεού που υπηρέτησα στα παιδικά μου χρό­νια Συ μόνη είσαι νέα, ω Κ ο ρ η. συ μόνη είσαι αγνή, ωΠαρθένος θεία μητέρα της κάθε εργασίας, προστάτιδα της δουλειάς ω Ε ρ γ ά ν η, συ που δημιουργείς την ευγένεια του πολιτι­σμένου εργάτη και τον τοποθετείς τόσο δυνατό πάνω απ τον οκνηρό τον Σκύθη. Σ ο φ ί α , συ που ο Δίας σε γέννησε αφού έσκυψε πρώτα το κεφάλι, αφού πήρε ανάσα βαθιά, συ που κατοι­κείς μέσα στον πατέρα σου, απόλυτα ενωμένη με το δικό σου είναι, συ που είσαι η συντρόφισσα του κι' η συνείδηση του.
Ενέργεια του Δία , σπινθήρα που ανάβεις και διατηρείς τη φωτιά στους ήρωες και στους ανθρώπους που έχουν μεγαλοφυία, κάνε μας να γίνουμε άνθρωποι πνευματικοί συμπληρωμένοι,
Την ημέρα που οι Αθηναίοι κι' οι Ρόδιοι πάλεψαν για τη θυσία, εσύ διάλεξες να κατοικήσεις σιμά στους Αθηναίους, σαν πιότερο σοφούς. Όμως ο πατέρας σου έβαλε τον Πλούτωνα να κατεβεί. μέσα σ ένα χρυσό σύννεφο στην μεγάλη πόλη των Ροδίων, γιατί κι' εκείνοι είχαν προσφέ­ρει στην θυγατέρα του μεγάλες τιμητικές θυσίες, Οι Ρόδιοι έγιναν πλούσιοι τότε, οι Αθηναίοι ό­μως απέκτησαν πνεύμα, δηλαδή την αληθινή χαρά, την παντοτινή ευθυμία, την θεϊκή παιδικότη­τα της καρδιάς.
   Ο κόσμος μόνο τότε θα σωθεί όταν γυρίσει πίσω ξανά σε σένα, όταν λησμονήσει κΓ αποδιώξει τις βαρ­βαρικές του συνήθειες. Ας τρέξουμε ,ας έρθουμε όλοι μαζί.
Πόσο ωραία θα είναι εκείνη την μέρα, που όλες οι πόλεις που πήραν κάτι απ τα απομεινάρια του Να­ού σου: η Βενετία, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Κοπεγχά­γη, θα ξαναδώσουν πίσω αυτά που έκλεψαν ,για να επανορθώσουν έτσι την αδικία που έκαναν. Θα σχη­ματίσουν αντιπροσωπείες επίσημες αποστολές αρχαιολογικές, στα ιερά μέρη της Ελλάδας, για να ξαναδώσουν τ' αρχαία μνημεία, που τα κρατούν στην κατοχή τους ακόμα, λέγοντας: «Θεά συγχώρεσε μας. Τα πήραμε για να τα σώσουμε απ' τους βάρβαρους ,απ' τα κακά δαιμόνια της νύχτας», και θα χτίσουν ξανά τα τείχη σου, με τους ήχους της δικής σου φλογέρας, για να ξεπλύνουν το έγκλημα του ανόσιου Λύσανδρου, που τα είχε γκρεμίσει,
Θα πάνε έπειτα στην ίδια τη Σπάρτη για να καταραστούν τη γη της που αυτή ήταν η πρωταίτια για τα τρομερά και τα σκοτεινά σφάλματα της ιστορίας, για να τη χλευάσουν, να την περιφρονήσουν, γιατί τώρα έσβησε και δεν υπάρχει πια. Εγώ, πιστός σε σένα, θ αντισταθώ στους επικίνδυνους και μοιραίους μου συμβούλους : στον σκεπτικισμό μου, που με κάνει να αμφιβάλω, στην ανησυχία που έχει το πνεύμα μου, που κι' όταν ακόμα βρεθεί η αλήθεια, αυτό με κάνει να την αναζητάω αδιάκοπα, στην φαντασία μου , που ποτέ της δεν μ αφήνει να ησυχάσω ακόμα κΓ έπειτα απ τη διαπίστωση της απ' την ίδια τη λογική .
«Ω , Α θ η ν ά Αρχηγέτις, ιδανικό που ο κάθε μεγαλοφυής άνθρωπος το ενσαρκώνει μέ­σα στ αριστουργήματα του, προτιμώ να είμαι ο τελευταίος στην πατρίδα σου, παρά να είμαι ο πρώτος οπουδήποτε αλλού. Ναι, θα προσδεθώ στον στυλοβάτη του ναού σου. θα λησμονήσω κάθε άλλη πειθαρχία εκτός απ τη δική σου ,θα γίνω στηλίτης πάνω στις κολόνες σου. το κελί μου θα βρίσκεται επάνω στο επιστήλιο σου. Και πιο δύσκολο ακόμα. Για σένα, αν μπορέσω, θα γίνω μισαλλόδοξος, μεροληπτικός. Θα μάθω τη γλώσσα σου και θα ξεμάθω όλα τα άλλα. Θα είμαι άδικος για κείνο που δεν ενδιαφέρει εσένα, θα γίνω ο υπηρέτης του τελευταίου από τα παιδιά σου. Τους σημερινούς κατοίκους της γης, που εσύ έδωσες στον Ερεχθέα, θα τους εγκωμιάσω, θα τους κολακεύσω. Θα προσπαθήσω ν αγαπήσω ακόμα και τα ελαττώματα τους. Θα πείσω τον εαυτό μου, ω I π π ί α , ότι κατάγονται απ τους ιππείς, που γιορτάζουν εκεί ψηλά, επάνω στο μάρμαρο της ζωοφόρου σου, την αιώνια γιορτή τους. Θ αποσπάσω απ τη καρδιά μου κάθε ευ­αίσθητη χορδή που δεν είναι τέχνη λογική και καθαρή. Θα παύσω ν' αγαπώ τις αρρώστιες μου, να ευχαριστιέμαι με τον ίδιο τον πυρετό μου, Υποστήριξε Συ, την σταθερή μου πρόθεση, ω Σ ω τ η ρ ί α. βοήθησε με ω Συ, που σώζεις.
Πόσες δυσκολίες προβλέπω, πραγματικά. Πόσες πνευματικές συνήθειες θα πρέπει ν αλλάξω. Πόσες χαριτωμένες αναμνήσεις θα πρέπει ν' αποσπάσω απ την καρδιά μου. Θα δοκιμάσω. Δεν είμαι όμως βέβαιος για τον εαυτό μου.
      Αργά σε γνώρισα, ω Απόλυτη ομορφιά. Θα παλινδρομήσεις αδυναμίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως μία φιλοσοφία διεστραμμένη μ' έκανε να πιστέψω πως το καλό και το κακό, η ευχαρίστηση κι' ο πόνος, η ομορφιά και η ασχήμια, η λογική κι' η τρέλα μεταμορφώνονται οι πρώτες μέσα στις δεύτερες με παραλλαγές τόσο αγνώριστες, όσο και αυτές που βρίσκονται στο λαιμό του περιστεριού. Το να μην αγαπάς τίποτε ,το να μη μισείς τίποτε απολύτως, γίνεται τότε μία σοφία. Αν τυχόν μία κοινωνία, μία φιλοσοφία, μία θρησκεία είχε κατακτήσει την απόλυτη αλήθεια, τότε η κοινωνία αυτή, αυτή η φιλοσοφία, αυτή η θρησκεία 9α είχε νικήσει τις άλλες και θα ζούσε μόνη της την ώρα αυτή. Όλοι εκείνοι, που νόμισαν ως τώρα, πως έχουν δίκιο πλανή­θηκαν, αυτό το βλέπουμε καθαρά. Μπορούμε μήπως να πιστέψουμε, χωρίς θρασύτητα τρελή, ότι το μέλλον δεν θα μας κρίνει το ίδιο όπως κρίνουμε το παρελθόν; Να οι βλαστήμιες που μου υποβάλλει το πνεύμα μου, που είναι τόσο κακομαθημένο. Μια φιλολογία, που σαν την δική σου ,θα ήταν υγιής από όλες τις πλευρές ,θα προκαλούσε σήμερα μοναχά την ανία....
     Χαμογελώ για την απλοϊκή μου σκέψη. Ναι ,την ανία.... Είμαστε διεφθαρμένοι: τι να γίνει; Θα προχωρήσω πιο μακριά, ορθόδοξη Θεά, θα σου ειπώ την ενδόμυχη διαφθορά της καρδιάς μου.
Η λογική και η φρόνηση δεν είναι αρκετές. Υπάρχει κάποια ποίηση μέσα στον παγωμένο Στρυμόνα και μέσα στο μεθύσι των κατοίκων της Θράκης. Θάρθουν αιώνες που λογαριάζουν τους μαθητές σου σαν μαθητές της ανίας. Ο κόσμος είναι πιο μεγάλος από όσο πιστεύεις. Αν είχες ιδεί τα χιόνια του Πόλου και τα μυστήρια του ουρανού της Ανταρκτίδας, το μέτωπο σου, ω πάντα ήρεμη Θεά, δεν θα ήταν τόσο γαλήνιο. Το κεφάλι σου, πιο πλατύ, θ' αγκάλιαζε τότε διάφο­ρα είδη ομορφιάς.
Είσαι αληθινή, αγνή και τέλεια. Το μάρμαρο σου δεν έχει καμία κηλίδα. Κι' ο ναός ακόμα της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται στο Βυζάντιο, κι' αυτός επίσης προκαλεί μίαν εντύπωση θεία με τα τούβλα του και τα ασβεστώδη ερείπια του. Είναι η εικόνα του Θόλου του ουρανού. Θα καταρ­ρεύσει. Εάν λοιπόν κι' ο δικός σου Θάλαμος θα έπρεπε να είναι αρκετά πλατύς για να χω­ρέσει ένα μεγάλο πλήθος, τότε θα γκρεμιζόταν κι' αυτός.Ένα ποτάμι απέραντο λησμονιάς μας παρασέρνει μέσα σ ένα ακατονόμαστο βάραθρο. Ω ά­βυσσος, είσαι ο μοναδικός Θεός. Τα δάκρυα όλων των λαών είναι δάκρυα αληθινά .τα όνειρα όλων των σοφών περικλείνουν μοναχά ένα μέρος της αλήθειας. Τα πάντα εδώ κάτω είναι σύμ­βολο και όνειρο. Οι Θεοί περνούν το ίδιο όπως και οι άνθρωποι και δεν θα ήταν καλό να μένουν αιώνιοι. Η πίστη που είχαμε δεν πρέπει ποτέ να γίνεται μία αλυσίδα. Ξεπληρώνουμε το χρέος μας απέναντι της όταν την τυλίξουμε προσεκτικά με το πορφυρό σάβανο, που μέσα σ αυτό κοι­μούνται οι νεκροί Θεοί.»

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΙΝΤΕΧ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ





A

ABBOTTE GEOFFREY :AMAZING STORIES OF FEMAIL EXECUTIONS, Geoffrey Abbott 2006, σελ 282













ABRAMS L :BISMARK AND THE GERMAN EMPIRE1871-1918 ,Taylor & Francis e-Library, 2006













ADAM B:  KATACTPOΦΑ ΗΑ  ΒΟΛΓE













AELDERT LUDWIG: AUFLANGER FAHRT 1941
AGAMBEN GIORGIO: HOMO SACER













AGAMBEN GIORGIO: ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ
AGAMBEN GIORGIO: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
AGAMBEN GIORGIO: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
ALBINSON HENRY: ROMANIA HISTORY
ALLEN J.M: ATLANTIS AND THE PERSIAN EMPIRE
ALLEN LOUIS: THE END OF THE WAR ΙΙ IN ASIA 1976

ALMIRANTE GIORGIO:JOSE ANTONIO PRIMO DE RIVERA

ALSTON RICHARD:  ASPECTS OF ROMAN HISTORY
AMBELAIN ROBERT:  ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
AMBELAIN ROBERT: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ
AMOUROUX HENRI:  LE PEUPLE REVEILLE 
ANDERSON J.K: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΠΙ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ














ARENDT HANNA: ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΥΡΥΑΛΟΣ .Σελ 307
ARNAUD GEORGES:ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (Μεταφραστής:Αντώνης Μοσχοβάκης)  Αθήνα 1964, σελ   176.
ARNOLD JOHN:  HISTORY A VERY SHORT INTRODUCTION

























ASIMOV ISAAK: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ
ASIMOV ISAAK: ΣΗΜΕΡΑ ,ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ....
ASIMOV ISAAK: Η ΝΥΧΤΑ
ASIMOV ISAAK: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ
ASIMOV ISAAK: Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ASIMOV ISAAK: ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ASIMOV ISAAK: ΧΡΟΝΟΓΑΤΑ (1942)
ASIMOV ISAAK: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΓΑΝΥΜΗΔΗ  (1942)
ASIMOV ISAAK: MIA ZΩΗ ΠΟΥ ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 












ATWILL JOSEPH: CAESAR'S MESSIAH The roman conspiracy to tnvent Jesus.Σελ. 359
B













BACU  DUMITRU:  THE ANTI-HUMANS STUDENT RE-EDUCATION IN ROMANIAN PRISONS
BADIOU ALAIN: Η ΗΘΙΚΗ. ΔΟΚΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ  1998
BADSEY STEPHEN: THE  FRANCO-PRUSSIAN  WAR 1870-1871
BAER LUDWIG :THE HISTORY OF THE GERMAN STEELHELMET  1916-1945
BAKER, ALAN : IΝVISIBLE EAGLE- THE HISTORY OF NAZI OCCULTISM
BAKER WILLIAMS: JESSE OWENS 
BALL DAVID: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ Ιστορικό μυθιστόρημα (Μετάφραση Βαγγέλης Κατσάνης) Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ 2006
BALSDON J.P.V.D: ΡΩΜΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
BAMM PETER: ALEXANDER ODER DIE VERWANDLUNG DER WELT.
BANKS ARTHUR A Military Atlas of the First World War
BARDECHE MAURIS: ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΦΑΣΙΣΜΟΙ 1969













BARDECHE MAURIS: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ  ΠΟΛΕΜΟΥ
















BARRES MAURICE: Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ














BARNETT  CORELLI : THE AUDIT OF WAR













BARRETT ANTONY AGRIPPINA


BARRETT ANTONY- IMPERATOR CALIGULA













BARTEL PAUL:  LE JEUNESSE INΈDITE DE NAPOLΈON


BAUER EDDY: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ 1-2













BAUMAN RICHARD A :ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ 













BEAU JEAN: ΔΟΥΝΓΚΕΡΚΗ 1940


BEEVOR ANTONY: ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ













BEKKER CAJUS LUFTWAFFE

BELL JIMASS ASSINATION POLITICS
BELLINI DELLE STELLE P.L- LAZARO URBANO: DONGO: LA FINE DI MUSSOLINI 














BENJAMIN WALTER: ΔΟΚΙΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑ (Μετάφραση,εισαγωγή , επιμέλεια Φ.Τερζάκης) Σελ 214. 
BENNETT JULIAN: TRAJAN
BENOIST-MECHIN: CLEOPATRE
BERGOT ERWAN: BATAILLON BICEARD


BERNADOTTE FOLKE: DAS ENDE















BERNSTEIN JACK: MY FAREWELL TO ISRAEL

BERTEIL LOUIS: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



BERTOLDI  SILVIO :SALO


BERTON PIERRE: THE INVASION OF CANADA


BETTELHEIM CHARLES: LA PLANIFICATION SOVIETIQUE


BIBLE VICTOR: PRINZ EUGEN 1941













BIRAND MEHMET ALI : ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΒΑΣΗ














BIRLEY ANTONY R : MARCUS AURELIUS













BLAIR CLAUDE: EUROPEAN ARMOUR 1066-1700 


BLASSINGAME WYATT: Η ΛΕΓΕΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ













BLEIBERG EDWARD  ART AND   Humanities Through The Eras Vol 1-5 -
BLOND GEORGES: DIE PREUSSEN KOMMEN














BLOOM SAMUEL:  WORD AS SCALPEL
BOGUCKI PETER&CRABTREE PAM J.(Editors): ANCIENT EUROPE 8000BC 1000 AD

BOLOGNA SERGIO: NΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ













BONANNO ALFREDO:  Η ΕΝΟΠΛΗ ΧΑΡΑ
BONNELL ANDREW G.: SHYLOCK IN GERMANY














BOOKCHIN  MURRAΥ:    ΑΚΟΥ ΜΑΡΞΙΣΤΗ
BOOKCHIN MURRAY :TΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
BORGES JORGE LUIS: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ
BORKENAU F: THE NEW GERMAN EMPIRE 
BOROWSKI TOMASZ: LAST BLOOD ON POMERANIA
BOTTAI G. : VENT' ANNI E UN GIORNO. I GARZANTI 1977 Σελ. 651





BOULLE PIERRE: Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΦΕΡΤΙΤΗΣ (Μετάφραση  Τασσούλα Καββαδά) ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 2007 Σελ.205
BOURKE JOANNA:THE SECOND WORLD WAR













BOURLEICH MICHAEL: THE III REICH


BOUTHOUL GASTON: ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΜΟΛΟΓΙΑΣ













BRACKENBURY GEORGE: THE CAMPAIGN IN THE CRIMEA
BRADFORD ERNLE: THE MIGHTY HOOD
BRADLEY OMAR N.: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ



BRASILLACH ROBERT: O LEON DEGRELLE KAI TO ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ REX.














BRASILLACH ROBERT:ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ















BREZZI PAOLO- STORIA D' ITALIA 1-6

BRONDER - Before Hitler Came - A Historical Study
BROOMAN JOSH: WEIMAR GERMANY (1918-1933)
BUCHHEIT GERT  Η  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΔΕΚΑΝΕΩΣ














BUKOWSKI CHARLES: SVASTICA














BULLOCK ALAN: HITLER A STUDY IN TYRANNY.



BULLOCK ALAN : DER WEG ZUR MACHT 1-2



BUSCAGLIA LEO F : ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
BUTLER SMEDLEY G.:WAR IS A RACKET










C
CAMBELL BRIAN  EDITOR: GREEK AND ROMAN MILITARY WRITERS
CARREL ALEXIS : Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ














CARELL PAUL: BARBAROSSA TERRA BRUCIATA
CARREL ALEXIS :Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ
CARSTEN F.L : LA GENESI DEL FASCISMO














CΑRTLEDGE _SPARTA _LAKONIA. 1300-362 b.c. 2002
CELINE LOUIS-FERDINAND: BAGATELLES POUR UN MASSACRE



CERVI MARIO: STORIA DELLA GUERRA DI GRECIA














CHAPOUTOT JOHANN: GREEKS, ROMANS, GERMANS
CHESTERTON CECIL: A HISTORY OF U.S
CHUVIN PIERRE: O Ι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ 
CODREANU C.Z :PENTRU LEGIONARI
CODREANU C.Z: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΥΣ ΜΟΥ













CODREANU C.Z: GUARDIA DI FERRO














CODREANU CORNELIU ZELEA : LE LIVRET DU CHEF DE NID













CODREANU CORNELIU. ZELEA: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ AL. VAIDA
COLLETT  MARK: THE FALL OF THE WESTERN MAN













CONNER JACOB ELON :  CHRIST WAS NOT A JEW
COOPER ΗARRY: ESCAPE FROM THE BUNKER
CORNISH NIK STALINGRAD - Victory On The Volga
CROCE BENEDETTO: THE PHILOSOPHY OF GIAMBATISTA VICO
CROMPTON SAMUEL ALEXANDER THE GREAT
CROSS COLIN: ADOLF HITLER













CURIE  EVE:JOURNEY AMONG WARRIORS




CURREY CECIL :VICTORY AT ANY COST
CUSIN FABIO: ANTISTORIA D; ITALIA












D
DAHLMANN F. E :THE HISTORY OF THE ENGLISH REVOLUTION
DARWIN CHARLES: Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ
DAVIS MELTON S.: CHI DIFENDE ROMA













DAVIES NORMAN:H EΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ













DEAK ISTAVAN:  ESSAYS ON HITLER'S EUROPE 
DEAK ISTAVAN:ESSAYS ON HITLER'S EUROPE 
DE GRECE MICHEL : ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΡΕΝΙΚΗ 2005 Σελ. 213



DEGRELLE LEON: MILITIA















DEGRELLE LEON : ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ . ΛΟΓΧΗ 2006 Σελ 460















DEGRELLE LEON :Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
DEGRELLE LEON: LA NOSTRA EUROPA














DEGRELLE LEON: HITLER PER MILLE ANNI


DEGRELLE LEON : TO ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ










DEGRELLE LEON:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ.

















DEVITT NAPIER:.THE CONCENTRATION CAMPS IN SOUTH AFRICA during the Anglo-Boer War of 1899-1902 
DIEM KARL VON : OLYMPISCHE REISE



DIETRICH OTTO : WITH HITLER ON THE ROAD TO POWER LONDON Σελ 77
DIETRICH OTTO : ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ
DIGNAS BEATE AND  WINTER ENGELBERT  : ROME AND PERSIA IN LATE ANTIQUITY
DI VITTORIO ANTONIO:AN  ECONOMIC HISTORY OF EUROPE
DOLLMANN EUGEN: WITH HITLER AND MUSSOLINIMEMOIRS OF INTERPETER
DOMARUS MAX: THE COMPLETE HITLER-1932-1945-(1-4)
DZIELSKA MARIA: YΠΑΤΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

E
EATON HENRY: THE ORIGIN AND ONSET OF THE TUMANIAN HOLOCAUST
ECKART DIETRICH: ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ













EINAUDI JEAN LUC: LA BATAILLE DE PARIS  
ELFORD GEORGE ROBERT: LA GARDE DU DIABLE













EINSTEIN ALBERT : ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ELFORD GEORGE ROBERT: LA GARDE DU DIABLE des SS en Indochine
ENGDAHL WILLIAM  - A CENTURY OF WAR
ERICKSON JOHN & LJUBICA HITLER VS STALIN














ERICKSON JOHN: THE ROAD TO STALINGRAD













ESCHER FRANKLIN:ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
EVOLA JULIUS: ΕΝΙΑΙΑ   ΕΥΡΩΠΗ Σχήμα και προϋποθέσεις
EVOLA JULIUS: ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ













EVOLA JULIUS:ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ



EVOLA  JULIUS: Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ













EVOLA  JULIUS: ΤΡΕΙΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ














EVOLA JULIUS:SINTESI DI DOTTRINA DI RAZZA


EVOLA JULIUS: Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΩΣ 













EZQUERRA MIGUEL ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ











F
FABRE GIORGIO: MUSSOLINI RAZZISTA



FARMER ALAN- STILES ANDRINA: ACCESS TO HISTORY - The Unification of Germany 1815-1919
FEST JOACHIM C: HITLER















FEST JOACHIM C: THE FACE OF THE III REICH














FINKELSTEIN NORMAN: Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
FIORUCCI STEFANO: GIOVANNI  PREZIOSI
FORD MICHAEL CURTIS: Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ, (Μετάφραση Μαρία Παππά) ΛΙΒΑΝΗΣ 2002, Τόμος Α.  Σελ.255
FORESTER  G.S: ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΒΙΣΜΑΡΚ














FRANK WOLF: THE SEA WOLVES-The Story Of German U-Boats At War
FRIEDLANDER SAUL:  NAZI GERMAN AND THE JEWES
FULDA BERNHARD: WEIMAR REPUBLIC
FULFORD ROGER:HANOVER TO WINDSOR

G















GAARDER  JOSTEIN: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 
GALULA DAVID : ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ- ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
GAMBLE CLIVE THE BASICS OF ARCAEOLOGY
GARCIA-NIETO : LA  GUERRA DE ESPANA 1936  1939


GERWARTH ROBERT: THE HINDENBURG MYTH


GIANTURCO L. E : RACCONTI DI GUERRA D' ALBANIA. CAPPELLI EDITORE 1941 σελ. 300
GIBBON EDWARD: THE DECLINE AND FALL OF THE ROMAN EMPIRE.














GILBERT MARTIN : HISTORY OF THE XX CENTURY













GLANTZ DAVID :THE SIEGE OF LENINGRAD 1941-1944
GOEBBELS JOSEPH: H ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ













GOEBBELS JOSEPH :MICHAEL














GOEBBELS JOSEPH : H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ

GOEBBELS JOSEPH :ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑ- ΠΡΑΞΙΣ














GOEBBELS JOSEPH : ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ













GOERLITZ WALTER: THE GERMAN GENERAL STAFF
GOERLITZ WALTER: PAULUS AND STALINGRAD














GORTEMAKER HEIKE B.: EVA BRAUN Life with Hitler















GOTTFRIED  PAUL: ΣΤΡΑΣΣΕΡ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
GÖTZ ALY:  HITLER’S  BENEFICIARIES
GRAHAM ELEΝ: ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦ. ΠΟΛΕΜΟΣ

GRAMSCI ANTONIO :IL MATERIALISMO STORICO


GRAMSCI ANTONIO: QUADERNI DAL CARCERE
GRIFFIN MIRIAM: NERO
GRIGORENKO PIOTR: MEMOIRES.PRESS DE LA RENAISSANCE. 1980 Σελ.782


GRILLENZONI CARALBERTO :ΤΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 1935


GUDERIAN HEINZ: SOUVENIRS D' UN SOLDAT


GUDERIAN  HEINZ- ERINNERUNGEN EINES SOLDATEN


GUDERIAN  HEINZ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ


GUN NERIN E: EVA BRAUN


H
HARTMANN ERICH:ΞΑΝΘΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ή ΜΑΥΡΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ 














HASSEL SVEN: MALEDETTI DA DIO

HAUPT JEAN:  PROCESSO ALLA DEMOCRAZIA
HEIDEN KONRAD: DER FUHRER
HEINKEL ERNST: STURMISCCHES LEBEN. MUNDUS-VERLAG STUTTGART 1953













HENIG RUTH: THE WEIMAR REPUBLIC 1919-1933,
HERZL THEODORE: A JEWISH STATE
HITLER ADOLF: HITLERS TABLE TALK














HOBSBAWM ERIK: EΘΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1870 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ 1994
HOBSBAWM ERIK: Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ (1789-1848)
HOBSBAWM ERIK: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ )1848-1875)
HOBSBAWM ERIK: Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ 1914-1991
HOGGAN DAVID: THE MYTH OF THE SIX MILLION 
HOHNE HEINZ :Η ΜΑΥΡΗ ΤΑΞΗ -Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ  Ες Ες
HORA CHARLES: DEBOUT LA LEGION!














HORTON GEORGE:Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
HOSBAWM ERIK: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ [1848-1875] 
HOSBAWM ERIK: Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ [1914-1991]
HOSBAWM ERIK: ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ [1789-1848] 
HOTH HERMANN: PANZER OPERATIONS

HOUSDEN MARTYN : HITLER STUDY OF A REVOLUTIONARY?
HOYOS DEXTER- HANNIBAL΄S DYNASTY
HOYT EDWIN P. : THE BATTLE FOR STALINGRAD













HOWARD ROBERT: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

I
IBRARRURI DOLORES:
IRVING DAVID: THE RISE AND THE FALL OF THE LUFTWAFFE 
IRVING DAVID: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ (1-2)
IRVING DAVID: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ
IRVING DAVID:  GOEBBELS
IRVING DAVID: HITLERS WAR
J
JASPERS KARL  : Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

JONES ALONZO  : THE GREAT EMPIRES OF PRORFECY
JONES BRIAN W : THE EMPEROR DOMITIAN
JONES MICHAEL:TOTAL WAR
















JOHNSON PAUL: A HISTORY OF THE JEWS














JULIEN CLAUDE: ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ











K
KAMM  ANTONY:JULIUS CAESAR
KARDEL HENNECKE:  ADOLF HITLER FOUNDER OF ISRAEL
KEITEL W: THE LAST DAYS UNDER ADOLF HITLER
KEMPSKI JüRGEN von: H ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
KERR WALTER: IL SEGRETO DI STALINGRADO













KNICKERBOCKER H.R . IL PIANO QUINQUENNALE SOVIETICO BOMPIANI MILANO MCMXXXI (1931) Σελ.278.
KOESTLER ARTHUR: LADRI NELLA NOTTE. OSCAR MONDADORI Σελ.380 
KONSALIK HAINZ C .:DER ARZT VON STALINGRAD
KUNAS TARMO: LA TENTAZIONE FASCISTA






L
LABELET ANGELA: THE LOST LIFE OF EVA BRAUNLANE DAVID: ΔΙΔΑΧΕΣ
LAQUEUR WALTER: LA REPUBBLICA DI WEIMAR


LE BON GUSTAVE: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ
LEE STEPHEN J: THE WEIMAR REPUBLIC, ROUTLEDGE 1998.
LEE STEPHEN J- HITLER AND NAZI GERMANY
LEMAY BENOIT: ERICH VON MANSEIN. HITLER' S MASTER STRATEGIST













LEMONIER-  AI ΕΚΑΤΟΝ ΗΜΕΡΑΙ ΤΗΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ
LESCURE JEAN:  LA REVOLUTION RUSSE LE BOLCHEVISME













LEVICK BARBARA- TIBERIUS THE POLITICIAN
LEVIS R- THE THIRTEENTH STONE
LIONEL RICHARD ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

LUDWIG EMIL:ΣΤΑΛΙΝ Α.Ε.Ε ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΛΟΓΑ ΑΘΗΝΑ 1945 Σελ. 52
LUDWIG EMIL:COLLOQUI CON MUSSOLINI . OSCAR MONDADORI 1970 Σελ.219













LUKACS JOHN: O XIΤΛΕΡ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


M
MAALOUF AMIN: ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ













MABIR JEAN: MURIR A BERLIN
MARTIS NICOLAOS K: THE FALSIFICATION OF MACEDONIAN HISTORY
McBIRNIE  W.S THE TRUTH ABOUT DE GAULLE














McDONALD KEVIN:WHAT MAKES WESTERN CULTURE UNIQUE?
MALAPARTE CURZIO: ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΓΑ

















MALRAUX ANDRE΄ : ΑΝΤΙΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ 1-3
MALRAUX ANDRE΄ : LE MIROIR DES LIMBES LAZARE. GALLIMARD 1974 . Σελ. 253.














MANNERHEIM CARL GUSTAF EMIL:THE MEMOIRS OF MARSHAL MANNERHEIM
MANVELL ROGER- FRAENKEL HEINRICH: DOCTOR GOEBBELS
MARQUEZ GABRIEL GARCIA: ΟI ΘΛΙΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
MARSHALL GEORGE- Η ΝΙΚΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟΝ
MARX 













MATSON ODAHL CHARLES -CONSTANTINE AND THE CHRISTIAN EMPIRE
MATTSON GREGORY :L -SS DAS REICH
MAURRAS CHARLES: LE MIE IDEE POLITICHE



MAYO JONATHAN & CRAIGIE EMMA:  HITLER' S LAST DAY
MAZOWER MARK: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΙ  ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ Mc DOWALL DAVID: AN ILLUSTRATED HISTORY OF BRITAIN














MILZA PIERRE: ΟΙ ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΘΗΝΑ 2004
MITCHAM SAM-VON STAUFFENBERG FRIED:THE BATTLE OF SICILY














MOMSSEN THEODOR: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
MOSSE GEORGE: L THE FASCIST REVOLUTION¨
MOUSOURAKIS GEORGE:A LEGAL HISTORY ROME
MUSSOLINI BENITO: OPERA OMNIA 1-35
MUSSOLINI BENITO: MY AUTOBIOGRAPHY



MUSSOLINI BENITO:Πολιτική ομιλία της 23 Φεβρουαρίου 1941 
MUSSOLINI VITTORIO :ADOLF HITLER


N
NICHOLLS A.J: WEIMAR AND THE RISE OF HITLER
NIETZSCHE FRIEDRICH : EΤΣΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ
NIETZSCHE FRIEDRICH : Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
NIETZSCHE FRIEDRICH : Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
NIETZSCHE FRIEDRICH -Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ 
NIETZSCHE FRIEDRICH-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

O
O' CALLAGHAN BRYN: AN ILLUSTRATED HISTORY OF THE  USA
OECH ROGER VON:ΑΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΤΎΧΕΙΣ ΤΟ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ
ONSLOW SUE:  ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
ORWELL GEORGE:OMAGE TO KATALONIA
ORWELL GEORGE:
OVERY RICHARD THE ROAD TO WAR

P

PALEOLOGUE MAURICE:ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΒΝΑ












PARIS EDMOND: THE SECRET HISTORY OF THE JESUITS













PERRAULT GILLES: L' ORCHESTRE ROUGE













PLIEVIER THEODOR :ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ. ΤΟΜΟΣ Α
PLIEVIER THEODOR: ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ. ΤΟΜΟΣ B















PLIEVIER THEODOR :ΜΟΣΧΑ
PLIEVIERTHEODOR :ΒΕΡΟΛΙΝΟ. ΤΟΜΟΣ Α
PLIEVIERTHEODOR :ΒΕΡΟΛΙΝΟ. ΤΟΜΟΣ Β 
POHLSANDE HANS A.:THE EMPEROR CONSTANTINE
PRIMO DE RIVERA JOSE ANTONIO: ΛΟΓΟΙ ΜΑΧΗΣ 















PRIMO DE RIVERA JOSE ANTONIO:  IΔΡΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ  ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ
PRIMO DE RIVERA PILAR: RECUERDOS DE UNA VIDA
 

Q
QUARRIE BRUCE :HITLER'S TEUTONIC KNIGHTS  S. S 
R
RAUSCHNING HERMANN:HITLER M' A DIT.ΈDITIONS AIMERY SOMOGY 1979 Σελ 318













RAWSON ANDREW: THE III REICH
RECOULY RAYMOND: LE MÉMORIAL DE FOCH LES ÉDITION DE FRANCE 1929 Σελ. 343













REED JOHN: TEN DAYS THAT SHOOK THE WORLD. PENGUIN 1982 Σελ. 353












REICH WILHELM: ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ
RENAUDOT FRANCOISE:L' HISTORIE DES FRANCAIS EN ALGERIE 1830-1962














RETALLACK JAMES:IMPERIAL GERMANY 1871-1918 REVEL JEAN-FRANCOIS : ΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ
RHEINHARDT E.A :JOSEPHINE-WIFE OF NAPOLEON













RICHARD LIONEL: ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ














RIETBERGEN PETER EUROPE A CULTURAL HISTORY
RIGONI STERN  QUOTA  ALBANIA














RIETBERGEN PETER: EUROPE A CULTURAL HISTORY
RIIS KNUDSEN: ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ
RIMBOTTI LUCA LEONELLO
ROBERTSON WILMOTTHE DISPOSSESSED MAJORITY


ROSSELLI CARLO:
RΟΥ JULES LA BATAILLE DE DIEN BIEN PHU
























S
SACKETT JEFFREY: UNCLE ADOLF
SAINT LUP: I VOLONTARI



SAINT LOUP: LES HERETIQUES
SAPINSLEY BARBARA FROM KAISER TO HITLER ; THE LIFE AND DEATH OF A DEMOCRACY 1919-1933
SARTRE JEAN-PAUL: ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΗ ΠΟΡΝΗ
SARTRE JEAN-PAUL: ΝΕΚΡΟΙ ΔΙΧΩΣ ΤΑΦΟ
SARTRE JEAN-PAUL: Ο ΥΠΑΡΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
SAUERBRUCH: DAS  WAR MEIN LEBEN














SCHELLENBERG WALTER: ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ Β Π.Π
SCHRAMM PERCY ERNST THE MAN AND THE  MILITARY LEADER
SCHRAMME JEAN:LE BATAILLON LEOPARD (souvenirs d' un Africain blanc)
SCHROEDER CHRISTA : HE WAS MY CHIEF














SCOTT The life of Napoleon Bonaparte down to the peace of Tolentino and the
SEAGER ROBIN: TIBERIUS
SERGENT PIERRE:JE NE REGRETTE RIEN



SHERWOOD ROBERT E: ROOSEVELT  AND HOPKINS An Intimate History
SHIRER WILIAM: THE RISE AND FALL OF THE THIRD REICH
SHOTTER DAVID- ROMAN REPUBLIC
SHOWALTER GENA: AΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ 1 Άγρια νύχτα
SHOWALTER GENA: AΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ 2 Άγριο φιλί
SHOWALTER GENA: AΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ 3 Άγρια απόλαυση
SHOWALTER GENA: AΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ 4 Άγριος ψίθυρος
SHOWALTER GENA: AΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ 5 Άγρια αγάπη
SHOWALTER GENA: AΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ 6 Άγριο ψέμα
SIDER SANDRA HANDBOOK TO LIFE IN RENAISSANCE EUROPE













SMALDONE WILLIAM: CONFRONTING HITLER: German Social Democrats in Defense of the Weimar Republic, 1929–1933
SOREL Z.: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΙΑ
SOREL Ζ : ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ 
SPAMPANATO BRUNO: CONTROMEMORIALE

























SPAMPANATO BRUNO: L' ITALIA "LIBRATA"






SPEARS SIREDWARD: ASSIGNMENT TO CATASTROPHE



SPEER ALBERT: INSIDE THE THIRD REICH













STALIN J.V: ON THE OPPOSITION


STEINBECK JOHN: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
STEINBECK JOHN: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΥΛΑΡΙ
STEMPEL JOACHIM: DIESEN WEG SIND WIR GEGANGEN
STENBOCK-FERMOR IVAN:MEMORIES OF LIFE IN OLD RUSSIA 1986 
STIEVE FRIEDRICH -ΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ 1933-1939
STRAWSON JOHN :HITLER AS MILITARY COMMANDER












STRASSER OTTO: HITLER AND I.
STRASSER OTTO: FLIGHT FROM TERROR

SUN-TZU:Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
SUTTON ANTONY: WALL STREET AND THE RISE OF HITLER

T

TAYLOR A J P:THE ORIGINS OF THE SECOND WORLD WAR
TERRAINE  JOHN :L' AMIRAL MAOUNTBATTEN














THIBAUT EDWIGE :L' ORDRE SS













THOMAS HUGE: LA GUERRE D' ESPAGNE
THOMAS HUGE: THE SPANISH CIVIL WAR
THOMAS HUGH: L' ASSASSINIO DI RUDOLF HESS













THOMPSON MARL:THE WHITE WAR 1915-1919
TOLAND JOHN :ADOLF HITLER



TREVOR ROPER HUGH :  ΧΙΤΛΕΡ



TULLY ANDREW΄: LE ULTIME ORE DI BERLINO



U

UEKOETTER FRANK:THE GREEN & THE BROWN















URIS LEON: ΕΞΟΔΟΣ .ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΔΕΛΦΟΙ" ΑΘΗΝΑ 1961
V
VAKNIN SAM: HITLER ,A NOVEL OF FACT
VENTURI MARCELLO: BANDIERA BIANCA A CEFALONIA













VIENET RENE: ΜΑΗΣ 1968














VINCENT C.PAUL: A HISTORICAL DICTIONARY OF GERMANY'S WEIMAR REPUBLIC, 1918-1933
VOLPE GIOACCHINO: IΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
VON EINSIEDEL HEINRICH :   STALINGRAD
VON LIST GUIDO:ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΡΟΥΝΩΝ















VON MANSTEIN Ε: NIKAI ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣΑΙ

W
WACE A-STUBBINGS FR:OΜΗΡΟΣ A COMPANION TO HOMER
WALSE ALEXANDER:WITNESS TO HISTORY -LIFE IN HITLERS GERMANY
WALSH STEPHEN:THE INFERNAL CAULDRON














WEICHARDT HEINZ: UNDER TWO FLAGS
WECKERT INGRID:   JEWISH EMIGRATION FROM THE  THIRD REICH 




WEINBERG GERHARD:A WORLD AT ARMS (A Global History of World War II
WELLESLEY KENNETH:THE FOUR EMPERORS
WELLS H.G : O ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
WERTH ALEXANDER: RUSSIA AT WAR 




WHEELER-BENETH  JOHN: THE NEMESIS OF  POWER










WIEDER JOACHIM:  STALINGRAD
WIGHTON CHARLES: HITLER'S SPIES AND SABOTEURS 1958













WILD OSCAR: ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ

WILLIAMS JOHN ALEXANDER (Editor): WEIMAR CULTURE REVISITED
WILMOT CHESTER: Η ΠΑΛΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ














WILSON THOMAS: THE SWASTIKA
WOODHOUSE C. M - Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ














WOOLF S J: FASCISM IN EUROPE
X

Y
YOUNG DESMOND:ΡΟΜΜΕΛ













Z
ZAMUSKI ADAM: POLAND -A HISTORY ZETTERLING Korsun Pocket The Encirclement and Breakout of a German Army in the East  1944


A
ΑΒΕΡΩΦ Ν: Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΝ ΤΩ ΙΣΠΑΝΙΚΩ ΠΟΛΕΜΩ.













ΑΒΕΡΩΦ-ΤΟΣΙΤΣΑΣ: ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΑ














ΑΒΕΡΩΦ-ΤΟΣΙΤΣΑΣ: ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ













ΑΒΕΡΩΦ-ΤΟΣΙΤΣΑΣ: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ . ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ














ΑΒΤΖΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΝΟΣ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1941
ΑΓΓΕΛΟΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΑΙΝΙΑΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ
ΑΜΠΕΛΑΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1913.
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ: Ο ΙΟΥΔΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
ΑΝΝΙΝΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΤΡΟΥΤΣΟΥ
ΑΝΤΩΝΑΚΕΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ: Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ














ΑΝΤΩΝΑΚΕΑΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ: ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ













ΑΝΩΝΥΜΟΣ:
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Η.Ν: ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ 1708-1940 ,Βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ σελ. 654
ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ: ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ 1940-41B















ΑΣΠΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.Δ: ΔΙΛΟΧΙΑ ΚΥΝΗΓΩΝ
ΒΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ. ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ 













ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1949-1988
ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ:TEXNH KAI ΗΘΙΚΗ
ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ:ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΚΑ ΣΟΛΩΜΙΚΑ
ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ :ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ














ΒΕΛΛΙΑΔΗΣ ΑΝΝΙΒΑΣ: ΚΑΤΟΧΗ













ΒΕΝΕΖΗΣ ΗΛΙΑΣ : ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ
ΒΕΝΕΖΗΣ ΗΛΙΑΣ : ΓΑΛΗΝΗ
ΒΕΝΕΖΗΣ ΗΛΙΑΣ - Το νούμερο 31328
ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ: ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ













ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ













ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΟΙ ΜΙΓΑΔΕΣ














ΒΙΤΙΝ Μ :ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ














ΒΛΑΧΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ















ΒΛΑΧΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ:Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ





ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.-ΑΡΘΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 1919  1951





ΒΟΛΚΟΓΚΟΝΟΦ ΝΤΜΙΤΡΙ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Ι Β ΣΤΑΛΙΝ




ΒΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΛ: ΑΝΤΙΛΕΞΙΚΟΝ ή ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΓΛΩΣΣΗΣ 1998
ΒΟΥΛΤΕΨΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ:  ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ 1-6

Γ
ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΜΙΧΑΗΛ:ΠΕΡΕΣΤΡΟΪΚΑ















ΓΕΡΟΖΗΣΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: O ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ














ΓΕΣ/ΔΙΣ: 
ΓΕΣ/ΔΙΣ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΠΟΙΪΑΣ -ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1941













ΓΕΣ /ΔΙΣ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ  ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΣΚΟ ΑΓΩΝΑ














ΓΕΣ/ΔΙΣ: Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΝ (1919-1922)



ΓΕΣ/ΔΙΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ (ΠΖ-ΤΘ-ΕΔ)














ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ:Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ ΧΑΪΝΤΣ :Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ













ΓΚΡΑΜΣΙ ΑΝΤΟΝΙΟ: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
ΓΚΡΑΜΣΙ ΑΝΤΟΝΙΟ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ














ΓΟΝΑΤΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΟΛΩΝ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΟΛΩΝ:  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ 1-3














Δ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ:IΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ 1936-1950
ΔΑΦΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ:Η ΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΩΝ
ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛ













ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ














ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ














ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ: ΣΙΔΗΡΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Η ΝΕΑ ΤΑΞΙΣ
ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤ: H ΔΙΑΛΕΛΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΤΑΣΟΣ: ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚYΡΙΑΚΟΣ: ΤΟ ΠΑΝΕΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΧΙΕΣ
ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ














ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ: ΣΚΥΛΑΝΘΡΩΠΟΙ













ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ: ΕΝΑΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΠΟΡΦΥΡΑ 1995
ΔΟΥΣΜΑΝΗΣ ΒΙΚΤΩΡ: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΙΩΝ: ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ


ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΙΩΝ: ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ
ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:ΙΣΤΟΡΙΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ: TA OIKOΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΡΟΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:¨ΠΕΝΤ ΑΙΩΝΕΣ:

Ε
ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ :Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ
ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ: ΜΠΟΛΙΒΑΡ
ΕΛΙΚΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ : 4Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ











ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ:ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Ζ
ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΦΑ
ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ ΦΑΙΔΩΝ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΡΙΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.









ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : ΡΟΥΠΕΛ
ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ
ΖΑΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΙΑ













ΖΕΝΕΒΟΥΑ ΜΩΡΙΣ: Η ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ




ΖΟΛΩΤΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ:Ο ΜΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΖΟΡΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΖΟΥΚΟΦ Γ.Κ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ 1-2
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΛΙΛΗ :Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΛΙΛΗ : ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ


Η

Θ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Β: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ










Ι
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ 1-2
ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ: ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ




ΙΩΑΝΟΥ Κ.Θ :ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ.
ΙΩΣΗΠΟΣ Ο ΛΙΠΠΑΡΙΝΗΣ :TA ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΤΑΣ












Κ
ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1940-44.
ΚΑΒΑΦΑΚΗΣ:  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β. ΠΠ 1-2

':
ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ:ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΑΙΣΤΛΕΡ ΑΡΘΟΥΡ: ΙΣΠΑΝΙΚΗ  ΔΙΑΘΗΚΗ
ΚΑΙΣΛΕΡ ΑΡΘΟΥΡ: ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ













ΚΑΙΣΤΛΕΡ ΑΡΘΟΥΡ: ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ 
ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: ΣΕ ΣΕΝΑ














ΚΑΛΛΟΝΑΣ Δ: VIVA LA MUERTE
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π :ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ
ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥΣ ΙΩ. : ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ KAI 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΙΤΣΑ:ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

 



ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΙΤΣΑ-ΦΕΣΤ ΧΕΡΜΑΝ:ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ














ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΟΝDΕ» ΤΗΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1967
ΚΑΡΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΚΑΡΑΣΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ A-B















ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ: ΑΛΑΛΙΑ
ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ: ΑΛΕΞΙΑ
ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ: AΛΒΑΝΟΙ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ (μελέτες)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ













ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ:Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ,
ΚΑΡΚΑΝΗΣ  ΝΙΚΟΣ: ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ













ΚΑΡΤΑΛΑΜΑΚΗΣ: Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40













ΚΑΡΥΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ 
ΚΑΣΑΠΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ :ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ ΓΚΥΜΠΡΕΝΑΣ¨













ΚΑΣΟΜΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ 3












ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ: Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ: Ο ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ  ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


ΚΑΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ














ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ ΧΑΡ: Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣΑ














ΚΑΦΚΑ ΦΡΑΝΤΣ:  ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

ΚΕΛΕΚΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ :ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.














ΚΕΡΕΝΣΚΥ Α: Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ














ΚΙΟΥΜΠΙ ΕΡΙΚ:ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ















ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Η ΕΛΛΑΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΙ ΜΕΓΑΛΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ












ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ ΚΑΡΛ ΦΟΝ :ΑΠΑΝΘΙΣΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ  ΑΡΧΕΣ-
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΦΑΝΗΣ Ν: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΜΥΡΝΗ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ Κ.: 1942-1945 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ













ΚΟΚΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: O ΣΑΡΑΙΓ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ:ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  1789- 1945




ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΘΕΟΔ ΓΕΝΝΑΙΟΣ :ΑΙ TΕΛΕΥΤΑΙΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΘΩΝΟΣ
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ

ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.














ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΑΣ
ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟΝ ΚΟΥΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΣΤ: Η "ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ" 
ΚΟΥΛAΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΟΣ: H ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΓΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
ΚΟΥΛΑΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Η ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΚΟΦΙΝΗΣ IΩΑΝΝΗΣ: ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 1940-1941

ΚΥΡΟΥ ΗΛΙΑΣ :ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑΝ!














ΚΥΡΟΥ ΑΧ.  - Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΚΥΡΟΥ ΑΧ.: Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΊ ΤΟΥ ΕΞΑΊΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟΝ













ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ: H ΔΡΑΣΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Λ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ













ΛΑΜΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ.







ΛΑΜΠΡΥΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: Η ΝΑΥΠΛΙΑ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝ: ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ
ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ:ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ.
ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΤΑΣΟΣ: ΒΙΟΛΙ ΓΙΑ ΜΟΝΟΧΕΙΡΑ
ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:ΓΚΕΜΑ






ΛΙΑΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ: 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ













ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΣ Κ:  IΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΘΗΝΑΙ 1948
ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ














ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΙΣΕΩΝ













Μ
ΜΑΪΣΚΙ ΙΒΑΝ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ (Αναμνήσεις Σοβιετικού Πρεσβευτή)














ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΝΙΚΟΛΟ:Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ 
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΜΑΛΑΙΝΟΣ ΜΙΛΤ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΜΑΝΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΑΝΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ :ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
ΜΑΝΣΤΑΙΝ ΕΡΙΧ ΦΟΝ: NIKAI ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣΑΙ












ΜΑΡΚΕΡΤ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ:ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : Η ΑΝΟΙΞΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝAΡΘΗ














ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ














ΜΕΛΑ ΝΑΤΑΛΙΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ 










ΜΕΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ: Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ












ΜΕΡΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ
ΜΕΤΑΞΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΜΗΝΥΜΑΤΑ













ΜΕΤΑΞΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ
ΜΕΤΑΞΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΟ "ΦΡΟΥΡΙΟΝ" ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΑ
ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΦΥΛΛΑ
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ  ΕΝΟΣ  ΕΘΝΙΚΟΥ













ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ-Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΛΟΓΟΣ














ΜΙΧΑΣ ΖΑΧ-ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ: ΙΜΙΑ 1996 Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΜΟΛΧΟ ΡΕΝΑ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΚΟΣ Α: ΑΠΟΒΑΣΗ














ΜΟΥΖΙΛ ΡΟΜΠΕΡ: ΠΕΡΙ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
ΜΠΑΚΛΑΝΩΦ ΓΚΡΙΓΚΟΡΙ: ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΚΑΕΝΝΙΆ ΧΡΟΝΩΝ














ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ 5 ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΩΝ
ΜΠΑΜΠΕΛ ΙΣΑΑΚ: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΙΠΠΙΚΟ
ΜΠΑΡΤΖΙΩΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 44















ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ:ΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ


ΜΠΑΡΟΟΥΖ ΟΥΙΛΙΑΜ: ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΗΣ
ΜΠΕΝΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ :ΚΩΛΕΤΗΣ
ΜΠΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ














ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Στρατηγός) : Η ΑΛΗΘΕΙΑ



ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ  ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΣ: Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ.



ΜΠΟΥΚΤΣΙΝ Μ :Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ  1936
ΜΥΡΙΒΙΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ: Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
ΜΥΡΙΒΙΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ:  TO KOKKINO BIBΛIO





Ν
ΝΑΓΚΑΙ ΤΑΚΑΣΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ













ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: H ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ














ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡ: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

















ΝΙΡΒΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ-TΟ ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ
ΝΙΤΤΙ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΤΑΡΒΙΝ ΚΑΡΟΛΟΣ: Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ
ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ ΑΛΑΙΝ: H ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ






ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚI Φ:  O ΗΛΙΘΙΟΣ
ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚI Φ: TΟ ΥΠΟΓΕΙΟ
ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚI Φ: ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΟΦ (1-4)
ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚI Φ: EΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ
ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ: Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ 1941
ΝΤΡΙΩ ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ: O ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ξ
ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ:Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
ΞΗΡΟΣ  ΣΑΒΒΑΣ: Η ΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ
Ο
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ : ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΒΟΛΓΑ













ΟΡΓΟΥΕΛ ΤΖΩΡΤΖ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ
ΟΡΓΟΥΕΛ ΤΖΩΡΤΖ: ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ













ΟΥΡΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ:ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Π
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:TA AΠOMNHMONEYMATA MOY.1897-1947.













ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Δ. : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 1454-1870.
ΠΑΜΠΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣΕΙΣ 













ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ.Γ: Ο ΒΟΥΡΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Π.Π: ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ













ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ: Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1941-44
ΠΑΠΑΓΟΣ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1940-41













ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Β.Π: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1942-45
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Γ.Ν: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΑΜ- ΕΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟΣ
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ: MΑΖΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΜΕΛΕΤΕΣ-ΛΟΓΟΙ-ΑΡΘΡΑ 1-2













ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ















ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ: ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ














ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ: ΟΘΩΝ














ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ: Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ




ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
















ΠΕΡΑΜΕΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΚΥΠΡΟΣ 74
ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ














ΠΕΤΡΑΡΧΗΣ:Η ΑΝΑΒΑΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΡΟΣ ΒΕΝΤΟΥ














ΠΕΤΣΑΛΗΣ ΔΙΟΜΗΔΗΣ: H ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ 19160-1917
ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΦΩΣ














ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1919
ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ













ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ














ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ:ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ













ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ













ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ














ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ




ΠΛΕΧΑΝΩΦ ΓΚΕΟΡΓΚΥ  ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ












ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ: ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

ΠΡΕΣΣΦΙΛΝΤ ΣΤΙΒΕΝ:ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ρ
ΡΑΪΧ ΒΙΛΧΕΛΜ: ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: O ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΡΑΛΛΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ . ΑΘΗΝΑΙ 1947 Σελ.147












ΡΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ:  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



ΡΙΧΤΧΟΦΕΝ: ΛΟΧΑΓΕ ΡΙΧΤΧΟΦΕΝ ΣΩΣΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ:Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ
ΡΟΪΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: ΑΠΑΝΤΑ τ.5
Σ
ΣΑΙΞΠΗΡ ΟΥΙΛΙΑΜ: ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ
ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΙ
ΣΑΜΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.
ΣΑΡΑΜΑΓΚΟ ΖΟΖΕ: Η ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΡΕΪΣ


ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΘ.;ΒΑΛΤΕΤΣΙ 1944 ΜΑΡΤΥΡΙΑ














ΣΑΡΑΦΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: AΠΑΝΤΑ. ΤΟΜΟΣ B: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Σελ 611. ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΙΒΛΙΟ" ΑΘΗΝΑ 1964
ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ.K: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΤΟΥ 1940-41 
















ΣΕΛΛΕΜΠΕΡΓΚ Β: ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ.















ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ
ΣΚΟΝΤΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1-3
ΣΚΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ΟΙ 42 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ Α :AΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ ΑΛΕΞΑΝΤΡ: ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΝΤΕΝΙΣΟΒΙΤΣ
ΣΟΡΩΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : Ο ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ



ΣΟΥΡΜΕΛΗΣ:  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ













ΣΟΥΤΖΟΣ ΔΗΜHTΡΙΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΦΛΟΓΕΣ 1967













ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ















ΣΠΙΝΟΖΑ ΜΠΑΡΟΥΧ: ΗΘΙΚΗ
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Α :ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΙ

ΣΤΑΪΜΠΕΚ ΤΖΩΝ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Κ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑΣ















ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠYΡΙΔΩΝ: ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΙΑ












ΣΤΕΪΝΙΓΚΕΡ  Ρ.Α : Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ












ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Κ.Δ: ΤΟ ΜΙΚΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
ΣΤΙΝΑΣ Α : ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
ΣΤΡΙΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ:Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΣΤΡΙΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΟΙ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΣΤΡΙΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΣΤΡΙΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
ΣΥΓΓΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ :ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΜΟΣ Γ
ΣΥΜΟΝΩΦ Κ.Μ:  Η ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝ














ΣΩ ΜΠΕΡΝΑΡ: ΤΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ














ΣΩ ΜΠΕΡΝΑΡ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΩ : ΕΝΤΟΛΗ













ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΩ: ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΩ:ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ  ΗΛΙΑΣ: ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ

Τ
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ 1940-41 
ΤΙΣΝΤΑΛ Κ- ΜΠΟΤΣΟΛΑ Α : ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΑΡΣΕΛ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΤΟΛΙΑΤΙ ΠΑΛΜΙΡΟ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ 
ΤΟΛΣΤΟΪ ΛΕΩΝ: AΝΑΣΤΑΣΗ
ΤΟΛΣΤΟΪ ΛΕΩΝ: ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ
ΤΟΜΑΣ ΧΙΟΥ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1-2
ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: AΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΚΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΜΑΣ.1897-1922. ΕΛΕΥΘ. ΣΚΕΨΙΣ.














ΤΡΟΤΣΚΥ Λ: Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ  ΤΡΟΤΣΚΥ Λ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
















ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ:40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ














ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: ΠΩΣ ΕΣΩΘΗ Η ΕΛΛΑΣ












ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ, ΑΘΗΝΑΙ 1958 , σελ. 191 ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΝΙΚΟΛ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ













ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ  ΝΙΚΟΛ: Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ













ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ:  Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ













ΤΣΕ ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ: ΑΠΑΝΤΑ
ΤΣΙΡΙΜΠΑΣ Β.Α : ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ













ΤΣΙΡΚΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΜΕ













ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ:ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ


ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΚΩΝ : Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΠΟΠΟΙΪΑ














ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Η: ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ Υ1













ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ













ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΟΥΪΝΣΤΟΝ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Υ

Φ
ΦΑΛΛΜΕΡΑΫΕΡ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΩΣ ΑΛΕΞ :25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
ΦΙΝΛΕΫ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Μετάφραση Μίλτος Γαρίδης) Αθήνα 1958 σελ.377 
ΦΙΟΡΙ ΤΖΟΥΖΕΠΕ : ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΡΑΜΣΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ
ΦΟ ΝΤΑΡΙΟ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
ΦΟΥΚΩ ΜΙΣΕΛ: ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ
ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΦΡΑΝΚ ΟΤΤΟ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ













ΦΡΟΜ ΕΡΙΧ: ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ














ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ: O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΤΥΠΟΙΣ "Γ. ΧΑΡΑΚΙΑΔΗΣ" 1956























Χ
ΧΑΜΟΥΔΟΠΟΥΛΟΣ Α. Χ.  :ΣΜΥΡΝΗ, Η ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΗ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥ  ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 300πΧ- 2000 μΧ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ: ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ (ΤΟΠΟΣ 2009 Σελ.798)
ΧΑΡΤΟΚΑΛΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ: ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ:Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ














ΧΑΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Η ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ 1-4







ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ΟΙ ΧΤΙΣΤΕΣ
ΧΙΤΛΕΡ ΑΔΟΛΦΟΣ:  Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ
ΧΙΤΛΕΡ ΑΔΟΛΦΟΣ : O_AΓΩΝ ΜΟΥ 1-2
ΧΙΤΛΕΡ ΑΔΟΛΦΟΣ:  ΝΤΑΝΤΣΙΧ













ΧΙΤΛΕΡ ΑΔΟΛΦΟΣ:ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ













ΧΙΤΛΕΡ ΑΔΟΛΦΟΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΠΑΛΑΣΤ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1942)









 










ΧΛΑΠΑΝΙΔΗΣ ΚΙΜΩΝ:ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜ: Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ













 


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ: ΝΕΚΡΗ ΠΙΑΤΣΑ  Εκδόσεις Διαγωνίου Θεσσαλονίκη 1990
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ: ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ. 
ΧΡΙΣΤΟΜΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Η ΚΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΛΑ.
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ: ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ: ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ: ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΗ ΓΗ


Ψ

ΨΑΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ









ΨΑΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Η ΘΕΜΙΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ
ΨΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Ω

 ΩΡΟΛΟΓΑΣ ΠΕΤΡΟΣ: Ο  ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΚΑΙ) ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ