Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Γκαίμπελς: «Αλίμονο στο έθνος που υποτιμά τις γυναίκες και τις μητέρες του» 18/3/33

Γερμανίδες, Γερμανοί!
Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η πρώτη μου ομιλία ως Υπουργός Προπαγάνδας και Διαφώτισης του Λαού απευθύνεται στις Γερμανίδες γυναίκες. Παρόλο που συμφωνώ με τον Treitchke ότι οι άνδρες γράφουν ιστορία, δεν ξεχνώ ότι οι γυναίκες μεγαλώνουν τα αγόρια ώσπου να γίνουν άνδρες.
946029_236718599819625_898431775_nΓνωρίζετε ότι το Εθνικό-Σοσιαλιστικό κίνημα είναι το μόνο κόμμα που αφήνει τις γυναίκες εκτός της πολιτικής καθημερινότητας. Αυτό προκαλεί δριμεία κριτική και εχθρότητα, εξ ολοκλήρου αδικαιολόγητη. Έχουμε αφήσει τις γυναίκες έξω από τις κοινοβουλευτικές – δημοκρατικές μηχανορραφίες των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών στη Γερμανία, όχι επειδή δεν τις σεβόμαστε, αλλά επειδή τις σεβόμαστε υπερβολικά πολύ. Δεν αντιμετωπίζουμε τη γυναίκα ως κατώτερο ον, αλλά ως κάποιο που έχει διαφορετική αποστολή από αυτήν του ανδρός. Επομένως πιστεύαμε ότι η Γερμανίδα, η οποία μπορεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο να είναι γυναίκα με όλη την έννοια της λέξης, πρέπει να χρησιμοποιεί τη δύναμη και τις ικανότητές της σε άλλους τομείς από αυτούς που δραστηριοποιούνται οι άνδρες.
Η γυναίκα έχει υπάρξει όχι μόνο ο ερωτικός σύντροφος του άνδρα, αλλά επίσης και συνεργάτης του. Πολύ παλιά έκανε σκληρή δουλειά μαζί με τον άνδρα στα χωράφια. Μετακόμισε μαζί του στις πόλεις, εισερχόμενη στα γραφεία και τα εργοστάσια, επιτελώντας το μερίδιο της στην παραγωγή για το οποίο ταίριαζε καλύτερα. Το έκανε αυτό με όλες της τις ικανότητες, την εντιμότητά της, την ανιδιοτελή της αφοσίωση, την προθυμία της να θυσιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου