Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

PLIEVIER THEODOR :STALINGRAD

PLIEVIER THEODOR : 
ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ    ΤΟΜΟΣ Α
MΕΤΑΦΡΑΣΗ:ΝΙΚΟΣ ΧΡ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ
 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΚΥΩΝ ΟΕ  1983 Σελ
ΕΚΕΙ ΗΤΑΝΕ ΚΙ Ο ΓΚΝΟΤΚΕ. 
Ήτανε μια μουντή μέρα του Νοέμβρη, κι ό Γκνότκε κρα­τούσε ένα φτυάρι. Οχτώ μέτρα μάκρος, δύο φάρδος κι ενάμισυ βάθος είχε ο τάφος που μόλις είχαν σκάψει: ο Γκνότ­κε, ο Άσλανγκ, ο Χούμπε, ο Ντίνγκερ κι ο Γκιμπφ. Ο λοχίας Γκνότκε, ο επιλοχίας Άσλανγκ, οι υποδεκανείς Χούμπε και Ντίνγκερ, καθώς κι ο φαντάρος Γκιμπφ, σε τίποτα δεν ξεχώρι­ζαν αναμεταξύ τους. Δεν είχαν ούτε γαλόνια, ούτε διακριτικά στις επωμίδες και τόσο τα χέρια και τα πρόσωπα, όσο κι οι στολές τους, ήταν όλα βουτηγμένα μες στη βρώμα. 
Είχαν σκάψει και την τελευταία φτυαριά. Ο Χούμπε κι ο Ντίνγκερ σήκωσαν ένα φορείο, ο Γκνότκε κι ο Γκίμπφ ένα άλλο. Τα φτυάρια τα είχαν καρφώσει στο σωρό των χωμάτων, και τώρα, με τα φορεία στα χέρια, έτρεξαν πέρα κι εξαφανί­στηκαν μέσα στην καταχνιά.(ΣΥΝΕΧΕΙΑ )
PLIEVIER THEODOR:
ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ ΤΟΜΟΣ Β
MΕΤΑΦΡΑΣΗ:ΝΙΚΟΣ ΧΡ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΚΥΩΝ ΟΕ  1983 Σελ


....Ο συνταγματάρχης Στάινλε , διέσχισε το μπροστινό τμήμα του υπογείου διαδρόμου. Πέρασε την αίθουσα διαβιβάσεων με τα τηλέφωνα και τους ασυρμάτους ,πέρασε το δωμάτιο του Αξιωματικού Πληροφοριών , του Αρχίατρου της Στρατιάς και του στρατηγού Ρόσκε, και έφτασε μπροστά στο παραπέτασμα που χώριζε τον εσωτερικό κύκλο διοικήσεως από το κύριο τμήμα του υπόγειου. Ξαφνικά μια πόρτα άνοιξε και μέσα στους θορύβους του πολυάσχολου πλήθους βρέθηκε μπροστά του ο μόνος άνθρωπος που ήθελε να αποφύγει- ο επιτελάρχης του Στρατηγείου της 6ης Στρατιάς. 
-Πού θέλετε να πάτε;ρώτησε επιτακτικά ο επιτελάρχης. .(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου