Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


     Με κεντρικό σύνθημα το «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη συνεννοούνται ώστε το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου να υπάρξουν κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδoς.

     Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

     «Σάββατο 18 Φβρουαρίου, ημέρα διεθνούς κινητοποιήσεως

     Είμαστε όλοι Έλληνες!

     Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς

     Στις 10 Φεβρουαρίου η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδος υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητος, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.

     Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητος ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανεώσεως.

     Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκρατήσεως. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.

     Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.

     Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!

     Η κινητοποίησή τους βρίσκει χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητος καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.

     Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και συγκεκριμένα η Γαλλική κυβέρνηση, είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι' αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του "χρυσού κανόνα" στα συντάγματά μας.

     Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμεθα να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.

     Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

     Αφήστε τον PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου