Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

CORNELIU ZELEA CODREANU: Ο ΕΘΝΙΚΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

Η Φρουρά της Εθνικής Συνείδησης ήταν μια οργάνωση δομημένη σύμφωνα για τις ανάγκες του αγώνα που αποσκοπούσε στην εξουδετέρωση του αντίπαλου. 
Εκείνα τα βράδια του 1919 ,  μιλούσα πολύ συχνά με το  Pancu μια που συνεχώς είμασταν μαζί  και σχεδόν πάντα καθόμουν στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Tου έλεγα :
"Δεν είναι αρκετή η συντριβή του κομμουνισμού .Χρειάζεται και ο αγώνας  για τα δικαιώματα  των εργαζόμενων. Έχουν δικαίωμα για ψωμί και δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στα ολιγαρχικά κόμματα , δημιουργώντας  εθνικές εργατικές οργανώσεις  , σε θέση  να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στα πλαίσια του Κράτους και όχι ενάντια στο Κράτος .Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να επιχειρήσει να υψώσει πάνω στη ρουμανική γη μια διαφορετική σημαία από  εκείνη  της εθνικής μας ιστορίας. Όσο  δίκαιο και  να έχει η εργατική τάξη δεν θα της επιτρέψουμε να επαναστατήσει  μέσα στη χώρα και πέρα από τα σύνορά   της[1] .
Κανένας δεν πρόκειται να δεχθεί , ότι για να εξασφαλίσεις το ψωμί σου έχεις το δικαίωμα  να καταστρέψεις και  να παραδώσεις στα χέρια  ενός ξένου Έθνους τραπεζιτών και τοκογλύφων,  όλα όσα έχει συσσωρεύσει η προσπάθεια 2 χιλιετιών  ενός γένους φιλεργατικού και ένδοξου. Το ατομικό σου δικαίωμά βρίσκεται στο πλαίσιο των δικαιωμάτων του γένους. Δεν είναι επιτρεπτό στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων να διαγράφεις  , το ιστορικό δίκαιο του Έθνους  στο οποίο ανήκεις.
Αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε  με πρόσχημα τις πατριωτικές  δοξασίες,  να εγκατασταθεί μια ολιγαρχική και τυραννική τάξη στις πλάτες των εργαζόμενων όλων των κατηγοριών και να τους γδάρει κυριολεκτικά, διασαλπίζοντας συνεχώς  στους 4 ανέμους: Πατρίδα-που δεν αγαπά - Θεό- που δεν πιστεύει- Εκκλησία  που  ποτέ δεν πατά  πόδι- Στρατό -που στέλνει στο πόλεμο απαρασκεύαστο. 
"Όλα αυτά συνθέτουν μια πραγματικότητα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει σχέση με τα εμβλήματα της πολιτικής απάτης στα χέρια ανήθικων τοκογλύφων.
Αρχίσαμε τότε να οργανώνουμε  τους εργάτες μέσα σε Εθνικές ενώσεις ακόμη και σε πολιτικό κόμμα : Ο Εθνικοχριστιανικός Σοσιαλισμός"[2]. Ήταν τότε που ο Pancu έγραψε:

Υποσημειώσεις:
[1]
[2] Nu auzisem pe acea vreme de Adolf Hitler şi de Naţional-Socialismul german.Εκείνη την εποχή δεν είχα ακούσει τίποτα για τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Εθνικοσοσιαλισμό.(Σημείωση Codreanu) Το κόμμα ιδρύθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1920. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου