Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (Νοέμβριος 1933)

Σιδηροδρομικοί, Ναυτεργάτες, Φορτοεκφορτωτές, σκλάβοι των μεταλλείων.
Τροχιοδρομικοί , Φωταεριεργάτες καί Ηλεκτροτεχνίτες, εργάτες, εργάτριες και εργατική νεολαία των εργοστασίων, των στρατώνων και των πολεμικών καραβιών.
Υπάλληλοι, Δημόσιοι και Ιδιωτικοί, φτωχοί αγρότες που δουλεύετε τη γη για να παίρνουν οι άλλοι τα αγαθά της.
Επαγγελματίες που η κρίση σας καταβάλλει καί σας καταστρέφει. Μακεδόνες, εβραίοι και Τούρκοι εργαζόμενοι που στενάζετε κάτω από το ζυγό και τη δουλεία της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας.
Εργαζόμενοι και εκμεταλλευόμενοι όλων των πεποιθήσεων.
Εχθροί του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Σημαίνει η ώρα των πολεμικών εκρήξεων, της νέας ανθρωποσφαγής καί της ένοπλης πάλης των κεφαλαιοκρατικών κρατών ενάντια στη Σοβιετική Ένωση.
Εμπρός ! Το Κομμουνιστικό Κόμμα σας καλεί σ' ένα αντιπολεμικό συναγερμό ενόντια στα καταχτητικά πολεμικά σχέδια των παρασίτων που κάθονται στο σβέρκο μας, για την υπεράσπιση της λευτερωμένης χώρας των Σοβιέτ που απειλείται.
Δεν πρόφτασαν καλά-καλά να τελειώσουν οι γιορτές και οι παράτες, που η κυβέρνηση επίτηδες έκανε υστέρα απ΄ την υπογραφή Ελληνοτουρκικού συμφώνου, για να κρύψει πίσω από όμορφα λόγια για την ειρήνη καί τη «συμφιλίωση των προαιωνίων εχθρων" τον πραγματικό πολεμικό σκοπό της ελληνοτουρκικής συμμαχίας και να στρέψει την προσοχή του εργαζόμενου λαού μακρυά απ' τό καθημερινό δράμα για το ψωμί του και το μεροκάματο κι άρχισε ένας πρωτοφανής πολεμικός πυρετός. Όλος ο τύπος των κεφαλαιοκρατικών συγκροτημάτων και οι αρχηγοί των κομμάτων του κεφαλαίου δεν έγραφαν και δεν μιλούσαν, παρά για τον πόλεμο και τις πολεμικές προπαρασκευές. Όλων μαζί ένα ήταν το σύνθημα. Να γίνουν μεγαλύτεροι εξοπλισμοί. Να αγοραστούν πιο πολλά κανόνια, τουφέκια και αεροπλάνα. Να φτιαχτούν καινούργια πολεμικά καράβια και εργοστάσια παραγωγής χημικών αερίων. Τα δυό δισεκατομμύρια δραχμές, ξέχωρα απ' τα άλλα μυστικά κονδύλια, που κάθε χρόνο ξοδεύονται απ' τα τρία πολεμικά υπουργεία, είναι λίγα ουρλιάζει ο Κονδύλης, ο Βενιζέλος, ο Καφαντάρης, ο αγροτικός Σοφιανόπουλος και ο «ειρηνόφιλος» Τσαλδάρης. Οι μισθοί των αξιωματικών πρέπει να αυξηθούν δηλώνει ο Κονδύλης εξ ονόματος της φορομπηχτικής Κυβέρνησης, που εν ονόματι της «ειρήνης» νύχτα και μέρα δεν σκέφτεται και δεν πασχίζει, παρά για τον πόλεμο.
Γιατί αν θέλανε πραγματικά την ειρήνη οι Έλληνες Τραπεζίτες, βιομήχανοι και όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες και η αντάξια Κυβέρνηση τους, δεν θα ξόδευαν εκατομμύρια δραχμές για ατέλειωτα γυμνάσια του στρατού και του στόλου και της αεροπορίας, ενώ ο λαός πεινά και υποφέρει. Δεν θα έδιναν 550 ολοστρόγγυλα εκατομμύρια για να αγοράσουν τα τρία νέα άντιτορπιλλικά, ούτε και τα δημόσια ταμεία θα τα είχαν ανοιχτά νάα ξοδεύουν με τη σέσουλα τα λεφτά όταν πρόκειται για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Το Κομουνιστικό Κόμμα σας βροντοφωνάζει, ότι βαδίζομε ολοταχώς στη νέα ανθρωποσφαγή, στον καινούργιο πόλεμο, που, όπως και οι προηγούμενοι, έγιναν για τα συμφέροντα των βασιλιάδων του πλούτου, των ελλήνων κεφαλαιούχων και των ευρωπαίων τραπεζιτών. Ο πόλεμος, το φοβερό αιματοκύλισμα του εργαζόμενου λαού, που τούτη τη φορά θα είναι πιό άγριο αποτρόπαιο και φονικό, που γνώρισε η ανθρωπότητα και οι Έλληνες εργατοαγρότες, είναι ζωτική ανάγκη για τους Ρωμηούς μεγαλοκαρχαρίες. Θα γίνει για να καταλάβουν νέα εδάφη, τη Σερβική και Βουλγαρική Μακεδονία και Θράκη στην πρώτη γραμμή, για να μεγαλώσουν το εκμεταλλευόμενο ανθρώπινο υλικό και να βρουν καινούργιες αγορές, που θα πουλάνε τα εμπορεύματά τους. Προτετοιμάζεται ο πόλεμος απ' την αντιλαϊκή Κυβέρνηση του Τσαλδάρη και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να αρχίσει το κανονίδι μόνο καί μόνο για να αυξήσουν τα πλούτη και τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τσιφλικάδων, όλων των παρασίτων αυτών, που καταδυναστεύουν και ξεζουμίζουν τα 6 εκατομμύρια του φτωχού εργαζόμενου ελληνικού λαού.
Προετοιμάζουν τον πόλεμο οι Έλληνες ληστές κεφαλαιούχοι και ενάντια στη Σοβιετική Ένωση για την κατάληψη των πλουσίων εδαφών της και την ανατροπή της εργατοαγροτικής εξουσίας.
Πώς συμβιβάζεται η ειρηνόφιλη πολιτική, που λέει ο Τσαλδάρης ότι ακολουθεί, με την πατριωτική προπαγάνδα που γίνεται σ' όλον τον πληθυσμό, μα πιό πολύ στην εργατοαγροτική νεολαία, τους στρατιώτες και ναύτες ; Αφού δεν υπάρχει κίνδυνος για νέο πόλεμο, γιατί στη θάλασσα, τον αέρα και τους κάμπους γίνονται συνεχώς γυμνάσια; Ενόσω η ειρήνη δεν απειλείται, όπως ψεύτικα διαβεβαιούν όλοι οι τσαρλατάνοι πολιτικοί, γιατί ενάντια στον Μακεδόνικο λαό που στενάζει κάτω απ' τον ζυγό του Έλληνα κομιτατζή-χωροφύλακα εξαπολύθηκε μιά άγρια και φοβερή τρομοκρατία ; Αφού στερεώθηκε και η ειρήνη, και δεν υπάρχει φόβος για καμμιά νέα Μακεδονική αυτή τη φορά και Ουκρανική εκστρατεία, γιατί καταδιώκονται οι κομμουνιστές που αγωνίζονται παλληκαρίσια κατά του πολέμου και γιατί δεν μοιράζονται τα κολοσιαία ποσά που ξοδεύονται για τα σύνεργα που θα σκορπίσουν τον θάνατο, στις χιλιάδες πεινασμένους ανέργους και τους καταστραμμένους απ' τις θεομηνίες και την κρίση αγρότες ;
Ψεύτικες  λοιπόν είναι όλες οι ειρηνικές παρλαπίπες. Μιά είναι η αλήθεια. Πως δεν είναι μακρυά η μέρα που θα κληθείτε στα όπλα, αν με τον αγώνα σας δεν ματαιώσετε τα σχέδια της κεφαλαιακρατίας.
Μα  η ελληνική κεφαλαιοκρατία δεν ετοιμάζεται μόνο να ριχτεί ενάντια στή Βουλγαρία και τη Σερβία. Ακονίζει τα σπαθιά της για να είναι έτοιμη και να πάρει μέρος στην ένοπλη επέμβαση ενάντια στη Σοβιετική Ρωσσία, τη μοναδική στον κόσμο χώρα, που κυριαρχεί η εργατιά και η αγροτιά και εργάζεται πραγματικά για την ειρήνη. Θυμηθείτε την άτιμη Ουκρανική εκστρατεία που μας έσυρε ο Βενιζέλος κι ο Κονδύλης μόνο και μόνο, γιατί αυτό το απαιτούσε το συμφέρον των ξένων και Ελλήνων. 

 Σύντροφοι, αδέρφια, εργάτες, εργαζόμενε λαέ,
Όπως , η ελληνική κεφαλαιοκρατία και όλα της τα Κόμματα, Βενιζελικοί, Λαϊκοί, Καφανταρικοί, Παπαναστασιακοί και Αγροτικοί είναι σύμφωνοι και από κοινού εργάζονται για τον πόλεμο, κατά τον ίδιο τρόπο ενεργούνε και οι κυβερνήσεις των άλλων Βαλκανικών Κρατών. 'Οπως οι Εμπειρίκοι, Κανελλόπουλοι, Μάξιμοι, Βενιζέληδες, Τσαλδάρηδες θέλουν να καταλάβουν νέα εδάφη, το ίδιο θέλει και επιδιώκει η Βουλγαρία και η Σερβία. Η Σερβική και Βουλγαρική κεφαλαιοκρατία θέλει να αρπάξει την ελληνοκρατούμενη Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και τη Θράκη. Η Βαλκανική γίνεται το ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί και να σκορπίσει ξανά τον πόλεμο. Τα ταξείδια του Σέρβου Βασιληά Αλέξανδρου και των άλλων δημίων του Βαλκανικού λαού , οι συνεννοήσεις και οι διαπραγματεύσεις δεν έγιναν για την ειρήνη, όπως γράφουν για να σας αποκοιμίσουν οι πουλημένες εφημερίδες και όπως δηλώνουν υποκριτικά οι μακελλάρηδες αυτοί, αλλά για τον πόλεμο. Προσπάθησαν και προσπαθούν έστω και προσωρινά να παραμερίσουν τους ανταγωνισμούς μεταξύ τους για να χτυπήσουν μετά τον κοινό τους εχθρό, που δεν είναι, άλλος απ' τη Σοβιετική Ένωση, με τα 160 εκατομμύρια απελευθερωμένου απ' την εκμετάλλευση και καταπίεση λαού της, που χτίζει ειρηνικά το σοσιαλισμό, τον νέο κόσμο της δουλείας και της αγάπης των εργαζομένων.
Να γιατί ετοιμάζονται να μας ξανασύρουν σε νέες Ουκρανικές εκστρατείες. Θέλουν να μεταβάλλουν τον ελληνικό εργαζόμενο λαό σε δήμιους των λεύτερων Ρώσσων εργατοαγροτών.
Η ατμόσφαιρα σ' όλη την γη είναι γεμάτη ηλεχτρισμούς. Η πολεμική πυρκαγιά πού άναψε στην μακρυνή Ανατολή, από μέρα σε μέρα υπάρχει κίνδυνος να ξαπλωθεί σ' όλο τον κόσμο.
Ύστερα απ' την Ιαπωνία, φεύγει απ' την Κοινωνία των Εθνών και η Γερμανία. Ο Χίτλερ τρίζει τα δόντια του στον Γαλλικό ιμπεριαλισμό, πού απειλεί ένοπλη επέμβαση για την εφαρμογή της ληστρικής συνθήκης των Βερσαλλιών.
Ο ληστρικός Γιαπωνέζικος ιμπεριαλισμός προχωρεί στην εφαρμογή του σκοπού του, της έναρξης του πολέμου κατά της Σοβιετική; Ένωσης. Παντού μυρίζει μπαρούτι. Ολούθε ετοιμάζονται για τη μάχη. Η κατάστασή είναι ίδια και χειρότερη απ' τις παραμονές του 1914, όταν κηρύχτηκε ο παγκόσμιος πόλεμος.

 Σύντροφοι,
Ο ελληνικός εργατικός λαός μαστίζεται απ' την ανεργία. Όσοι δουλεύουν δε χορταίνουν το ψωμί. 750 εκατομμύρια καινούργιοι φόροι του φορτώθηκαν στις πλάτες από την Κυβέρνηση, που χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή , λέγεται Λαϊκή. Το ψωμί πάλι ακριβαίνει και και­νούργια φορολογία γίνεται του σταριού. Κανένα εργατοϋπαλληλικό αίτημα δεν γίνεται δεκτό από τα αφεντικά και την Κυβέρνηση τους.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά δεν σταματάνε ούτε στιγμή τις απόπει­ρες να κόψουν ξανά τα μεροκάματα, να παραμερίσουν τους ανταγω­νισμούς τους και να βυθίσουν, σε μεγαλύτερη πείνα και εξαθλίωση τις εργαζόμενες μάζες .Στα χωριά οι φοροεισπράχτορες οργιάζουν κατάσχοντας για λογαριασμό του κράτους και της Αγροτικής Τράπεζας , τη λίγη σοδειά τους που το τελευταίο ζώο που τους έμεινε απούλητο.
Προετοιμασία του πολέμου γρήγορα και ταυτόχρονα επίθεση κα­τά του εργαζόμενου λαού. Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζει σή­μερα ο Τσαλδάρης, όμοια και χειρότερη από κείνη του Βενιζέλου. Όλοι οι σκύλοι μιας γεννιάς είναι. Όλοι λοιπόν μαζί γδέρνουν και ξεζουμίζουν το λαό. Και επειδή η εργατιά, οι υπάλληλοι και η φτωχολογιά στο χωριό δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά πα­λεύει για το ψωμί, το μεροκάματο και τις ελευθερίες της, με αρχη­γούς της τους κομμουνιστές και τα Επαναστατικά Σωματεία, γι' αυ­τό μπαίνει σε ενέργεια η τρομοκρατία και η ψευτιά. Οι συνελεύσεις των εργατικών σωματείων απαγορεύονται. Τα γραφεία των εργατικών Οργανώσεων λεηλατούνται απ' την αστυνομία. Οι κομμουνιστές καταδιώκονται αγρία. Καταδικάζονται σε μεγάλες ποινές και βασανί­ζονται απάνθρωπα στα αστυνομικά τμήματα. Οι απεργοί εργάτες πυ­ροβολούνται μέσα στους δρόμους και οι βιομήχανοι ξοδεύουν αράδα χιλιάρικα για να φτιάξουν φασιστικές συμμορίες, όπως του Χίτλερ. Ο «Ριζοσπάστης», η μοναδική εφημερίδα της φτωχολογιάς, κατα­διώκεται για τον αντιπολεμικό του αγώνα και οι συντάχτες του κλεί­νονται στη φυλακή. Τα όργανα του κεφαλαίου, οι λεγόμενοι «συντη­ρητικοί» σοσιαλφασίστες και αρχειομαρξιστές, όλη η φάρα των προ­δοτών αυτών που δουλεύει μέσα στην εργατιά για λογαριασμό των πα­τρώνων τους, που τους πληρώνει, βοηθάν όσο μπορούν τα σχέδια των κεφαλαιούχων. Σπάνε και προδίνουν τις απεργίες. Κάνουν το παν για να προδόσουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και να εξυπηρε­τήσουν τους κεφαλαιούχους.
  Εργάτες, εργαζόμενοι,
Στις εξαιρετικά κρίσιμες αυτές στιγμές, που η πολεμική μπόρα μπορεί να ξεσπάσει από ώρα σε ώρα, για να σκορπίσει τον όλεθρο και την καταστροφή, θυμηθείτε τις φρίκες των δεκάχρονων μακελειών. Τις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών και τραυματισμένων, τις χήρες και τα ορφανά, το αισχρό εμπόριο των κοκκάλων των παιδιών σας, τον πρωτάκουστο εξανδραποδισμό των προσφύγων, τη φτώχεια, τη γύμνια, την εκπόρνευση, τους λοιμούς, τις επιδημίες.
Στις εξαιρετικά κρίσιμες αυτές στιγμές, μην ξεχνάτε πως όλα τα κεφαλαιοκρατικά Κόμματα, λαϊκοί και βενιζελικοί, παπαναστασιακοί και καφανταρικοί, όσο και αν συγκρούονται μεταξύ τους για το ψητό της εξουσίας, συμφωνούν απόλυτα για τις πολεμικές προετοιμα­σίες, για το καινούργιο ανθρωπομακελειό, για τις καινούργιες Ουκρανίες. Και έχουν, όπως πάντα ,τους αγροτιστές , σοσιαλφασίστες και αρχειοφασίστεςκαλλίτερους βοηθούς και υποστηριχτές τους. Αυτοί διασπούν τις δυνάμεις των εργαζομένων, όταν δεν μπορούν να προλάβουν το ξέσπασμα της πάλης κατά του κεφαλαίου, μπαίνουν επί κεφαλής τους για να πνίξουν και να προδόσουν τους αγώνες τους, υποστηρίζουν ένθερμα τα εγκληματικά σχέδια των καπιταλιστών. Οι αγροτοφασίστες μιλάν ανοιχτά για την ανάγκη των πολεμικών προε­τοιμασιών. Το κράτος και οι σοσιαλφασίστες στρατικοποιούν τις εργα­τικές οργανώσεις των σιδηροδρομικών, των εργατών του λιμανιού, των ναυτεργατών. Οι αρχειοφασίστες σκεπάζουν τα πολεμικά σχέδια της κεφαλαιοκρατίας, προετοιμάζουν με τις συκοφαντίες τους κατά της Σοβιετικής Ένωσης, τη δεύτερη ουκρανική εκστρατεία.
Στις εξαιρετικά κρίσιμες αυτές στιγμές το Κομμουνιστικό, το μοναδικό Κόμμα που παλεύει ενάντια στον πόλεμο, βροντοφωνάζει σ' ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό.

ΜΟΝΟ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΜΠΟ­ΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕ­ΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΕΙ.
ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΚΡΑ­ΓΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑ ,ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΟΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Σύντροφοι, αδέρφια,
Το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κόμμα σας, σας καλεί να σχηματί­σετε το ακατανίκητο αντιπολεμικό μέτωπο στα εργοστάσια, στις συνοι­κίες, στα χωριά, στις στρατώνες και τα πολεμικά καράβια.
Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, στάσεις και πολιτικές απεργίες: ξεσηκωθείτε ενάντια στο καινούργιο έγκλημα, την καινούργια ανθρω­ποσφαγή.
ΔΙΑΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συσπειρωθείτε γύρω απ' τις ταξικές οργανώσεις και αγωνισθεί­τε για φτηνό ψωμί, για την μη περικοπή των μεροκάματων, για την αύξηση τους, για το οχτάωρο, για το μοίρασμα των πολεμικών κον­δυλίων στους πεινασμένους της πόλης και κάμπου. Μπάτε μέσα στις Ενώσεις Αντιφασιστικής Δράσης και τσακίστε τις φασιστικές προ­κλήσεις.

Έλληνες εργάτες και εργαζόμενοι. 
Υπερασπισθείτε τον καταπιεζόμενο λαό των εθνικών μειονοτή­των. Παλέψτε μαζί του για το δικαίωμα να καθορίζουν μόνοι τους την τύχη τους. Για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη. Οι Εβραίοι, οι Μακεδόνες, οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι της χώρας μας είναι αδέρφια μας, στην εκμετάλλευση και καταπίεση κοινό έχουμε μαζί τους τον εχθρό, τους Έλληνες καπιταλιστές, κοινό πρέπει να είναι το μέτωπό μας μαζί τους.
Εργάτες των πολεμικών εργοστασίων, σιδηροδρομικοί, λιμενεργάτες, ναυτεργάτες,
Δυναμώστε την αντιπολεμική σας πάλη. Ιδρύστε Αντιπολεμικές επιτροπές για την καταγγελία της κατασκευής και μεταφοράς πολε­μικού υλικού, για την πάλη, για την παρεμπόδιση της κατασκευής και μεταφοράς πολεμοφοδίων. Μετατρέψτε τα πολεμικά εργοστάσια και τις μεταφορές σε αντιπολεμικά φρούρια.

Εργάτες εργαζόμενοι,
Πυκνώστε τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος , που έχει γραμμένα στη σημαία του :
ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΟΥ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ, ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου