Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

C.ZELEA CODREANU:ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ Ο ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΔΡΟΜΟ, Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ , ΤΗΣ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥ .

Για να γνωρίζει ο κόσμος ολόκληρος ότι είμαστε Λεγεωνάριοι, παραμένουμε Λεγεωνάριοι και θα παραμείνουμε Λεγεωνάριοι στην αιωνιότητα. 


1. Μη  πιστεύεις , για κανένα λόγο στις πληροφορίες, στις ειδήσεις που έχουν να κάνουν με το κίνημα των Λεγεωνάριων τις οποίες διαβάζεις σε κάθε έντυπο έστω και αν αυτό φαίνεται να είναι εθνικιστικό – ή σε όσα  ψιθυρίζονται στο αυτί από πράκτορες ή ακόμα  και από έντιμους ανθρώπους. Ο Λεγεωνάριος δεν πιστεύει παρά μόνο στη διαταγή και τον λόγο του Αρχηγού του. Αν ο λόγος αυτός δεν φτάνει, σημαίνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και ότι ο Λεγεωνάριος συνεχίζει ήσυχος τον δρόμο μπροστά του. 

2. Να είσαι πολύ προσεκτικός με όποιον συναναστρέφεσαι. Να τον αξιολογείς με τρόπο ορθό , είτε πρόκειται για έναν αντίπαλο που θέλει να σε εξαπατήσει , είτε πρόκειται για φίλο ανόητο  που εξαπατήθηκε από τον εχθρό. 

3. Πρόσεχε σαν να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια μεγάλη καταστροφή, τον άγνωστο που σε προτρέπει να κάνετε κάτι μαζί. Επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη βοήθειά σου για το δικό του συμφέρον ή απλά  θέλει να σε εκθέσει στα μάτια των άλλων Λεγεωνάριων . Ο Λεγεωνάριος κινείται είτε ύστερα από διαταγή είτε από δική του αποκλειστικά πρωτοβουλία. 

4. Αν κάποιος θελήσει να σε δελεάσει ή να σε αγοράσει , να τον φτύσεις κατάμουτρα. Οι Λεγεωνάριοι ούτε ηλίθιοι είναι ούτε εμπόρευμα προς πώληση. 

5. Να αποφεύγεις  όλους εκείνους που θέλουν να σου προσφέρουν δώρα. Μη δέχεσαι τίποτα. 

6. Απομακρύνσου από όσους σε κολακεύουν και σε δοξάζουν. 

7. Όπου υπάρχουν μόνο τρεις λεγεωνάριοι πρέπει να ζουν σαν αδέλφια : Ενότητα, ενότητα και ξανά ενότητα ! Θυσίασέ τα όλα , εξάγνισε τον εαυτό σου , τις επιθυμίες σου , τον εγωισμό σου για χάρη αυτής της ενότητας. Αυτή η ενότητα , θα μας δώσει την νίκη. Όποιος αντιτίθεται στην ενότητα , αντιτίθεται στην Λεγεωναριακή νίκη. 

8. Μη εκφράζεσαι άσχημα για τους συντρόφους σου .Μην τους κατηγορείς.Μην ψιθυρίζεις στο αυτί των άλλων και μην επιτρέπεις στους άλλους να κάνουν το ίδιο σε σένα. 

9. Μη φοβηθείς αν κάποια στιγμή πάψεις να λαμβάνεις διαταγές , ειδήσεις , απαντήσεις στα γράμματα , ή όταν νομίσεις ότι ο αγώνας τελμάτωσε. Μην πανικοβληθείς , μην βλέπεις τα πράγματα πιο σοβαρά από ότι είναι , γιατί ο Θεός από πάνω μας και οι αρχηγοί σου γνωρίζουν τον δρόμο τον σωστό και γνωρίζουν τι ακριβώς οφείλουν να πράξουν. 

10. Στην μοναξιά σου προσευχήσου στον Θεό στο όνομα των νεκρών μας , για να μας βοηθήσει να υπομείνουμε όλα τα χτυπήματα μέχρι του τέλους των δεινών μας , μέχρι την μεγάλη ανάσταση και την λεγεωναριακή νίκη. 

Μαρτιος 1935

Corneliu Zelea Codreanu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου