Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΓΙΟΖΕΦ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ: NUN, VOLK STEH AUF, UND STURM BRICH LOS

  

Πριν από μόλις τρεις εβδομάδες, στεκόμουν εδώ, σ’ αυτό το ίδιο μέρος, για να σας  διαβάσω την προκήρυξη του Führer επ’ ευκαιρία της 10ης επετείου της αναλήψεως της εξουσίας , και στη  συνεχεία να μιλήσω σε σας και στον Γερμανικό λαό. Η σημερινή κρίση που αντιμετωπίζουμε στο ανατολικό μέτωπο ήταν τότε στο αποκορύφωμά της. Μέσα από τις σκληρές κακοτυχίες που εμφανίζονταν τότε στο Βόλγα, είχαμε συγκεντρωθεί στις 30 Ιανουαρίου για να διαδηλώσουμε την ενότητά μας, την ομοφωνία μας και την ισχύ μας που θα μας επέτρεπαν να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε στο τέταρτο έτος του πολέμου. 
Για μένα, όπως πιθανότατα για όλους σας,   η ώρα που ενωθήκαμε μέσω του ραδιοφώνου με τους τελευταίους ηρωικούς μαχητές του Stalingrad κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μας συγκέντρωσης εδώ στο Sport Palace ,στάθηκε μια συγκινητική εμπειρία  . 

Μας ραδιοτηλεγράφησαν ότι είχαν ακούσει την διακήρυξη του Führer μας και ίσως για τελευταία φορά στη ζωή τους ενώθηκαν μαζί μας υψώνοντας τα χέρια για να τραγουδήσουν τους εθνικούς ύμνους. Τι παράδειγμα έδωσαν οι γερμανοί στρατιώτες σ αυτή την μεγαλειώδη εποχή !
Και τι υποχρέωση δημιουργεί αυτό σε όλους εμάς και ιδιαίτερα σ’ ολόκληρη τη γερμανική πατρίδα! Το Stalingrad υπήρξε και εξακολουθεί να είναι το μεγάλο σήμα κινδύνου που το πεπρωμένο εξέπεμψε προς το γερμανικό Έθνος! Ένα Έθνος που έχει τη δύναμη όχι μόνο να επιζήσει και να ξεπεράσει μια τέτοια καταστροφή, αλλά επιπλέον να αντλήσει από αυτή καινούρια δύναμη, είναι ακατάβλητο. Στον λόγο μου προς εσάς και τον Γερμανικό λαό, θα αναφερθώ στους ήρωες του Stalingrad, οι οποίοι βάζουν εμένα και όλους εσάς κάτω από ένα βαθύ χρέος . 
Δεν γνωρίζω πόσα εκατομμύρια λαού μας ακούν απόψε μέσω του ραδιοφώνου από τα σπίτια τους ή από το μέτωπο. Σε όλους εσάς επιθυμώ να απευθυνθώ από τα βάθη της καρδιάς μου στα βάθη των δικών σας καρδιών.
  Πιστεύω ότι οι ολόκληρος ο Γερμανικός λαός έχει ένα φλογερό ενδιαφέρον για όλα όσα έχω να πω απόψε. Για τον λόγο αυτό θα μιλήσω με απόλυτη σοβαρότητα και ειλικρίνεια , όπως η ώρα απαιτεί.
Ο Γερμανικός λαός ,που ανυψώθηκε, που εκπαιδεύτηκε , και που έμαθε να πειθαρχεί μέσα από τον Εθνικοσοσιαλισμό , μπορεί να αντέξει την αλήθεια ολόκληρη.
Γνωρίζει την βαρύτητα της κατάστασης, και για τον λόγο αυτό η ηγεσία του μπορεί να απαιτήσει από αυτόν τα απαραίτητα σκληρά μέτρα, ναι ακόμη και τα σκληρότερα μέτρα. Εμείς οι Γερμανοί είμαστε θωρακισμένοι ενάντια σε κάθε αβεβαιότητα και αδυναμία.
Το μόνο που καταφέρνουν τα χτυπήματα και οι κακοτυχίες του πολέμου είναι να μας δίνουν πρόσθετη δύναμη, σταθερή απόφαση και πνευματική και αγωνιστική θέληση που θα υπερνικήσουν με επαναστατική ορμή όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.
Δεν είναι τώρα η στιγμή να αναρωτηθούμε για το πώς μπόρεσαν να συμβούν όλα αυτά. Κάτι τέτοιο μπορεί να περιμένει μία επόμενη στιγμή όταν ο γερμανικός λαός και ο κόσμος ολόκληρος θα μάθουν ολόκληρη την αλήθεια που έχει σχέση με την κακοτυχία των προηγούμενων εβδομάδων καθώς και το βαθύ και μοιραίο νόημά της. Οι ηρωικές θυσίες των στρατιωτών μας στο Στάλινγκραντ έχουν ευρεία ιστορική σημασία για ολόκληρο το Ανατολικό μέτωπο. Τίποτα δεν υπήρξε μάταιο. Το μέλλον θα καταστήσει σαφές το γιατί.
Όταν αφήνω πίσω μου το παρελθόν για να κοιτάξω μπροστά, το κάνω σκόπιμα. Η ώρα είναι κατάλληλη! Δεν υπάρχει χρόνος για άκαρπες συζητήσεις . Πρέπει να ενεργήσουμε, γρήγορα και αποφασιστικά, έτσι όπως πάντα απαιτούσε ο Εθνικοσοσιαλιστικός τρόπος.
Το Κίνημα από τις αρχές του ακόμη  για να ξεπεράσει τις πολλές κρίσεις που αντιμετώπισε και τελικά ξεπέρασε συμπεριφέρθηκε με παρόμοιο τρόπο.
Το Εθνικοσοσιαλιστικό κράτος επίσης αντιδρούσε το ίδιο αποφασιστικά κάθε φορά που αντιμετώπιζε απειλή. Δεν είμαστε σαν την στρουθοκάμηλο που για να μη δει τον κίνδυνο θάβει το κεφάλι της στην άμμο
Είμαστε αρκετά γενναίοι να κοιτάξουμε κατάματα τον κίνδυνο, με ηρεμία και ψυχραιμία να εκτιμήσουμε τις διαστάσεις του και στη συνέχεια να ενεργήσουμε αποφασιστικά με τα κεφάλια ψηλά. Τόσο σαν Κίνημα όσο και σαν Έθνος πάντοτε ήμασταν σε θέση υπεροχής όταν προκειμένου να υπερνικήσουμε τον κίνδυνο είχαμε ανάγκη φανατισμού , και σιδερένιας θέλησης , ή μια δύναμη χαρακτήρα ικανή να ανατρέψει κάθε εμπόδιο , ή τη σκληρή αποφασιστικότητα για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας, η μια σιδερένια καρδιά ικανή να αντέξει κάθε εσωτερική και εξωτερική μάχη.
Έτσι θα συμβεί και σήμερα. Ο στόχος μου είναι να σας δώσω μια μη εξωραϊσμένη εικόνα της κατάστασης και να συναγάγω τα σκληρά συμπεράσματα που θα καθοδηγήσουν τις ενέργειες της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Γερμανικού λαού.
Στην ανατολή αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή στρατιωτική κατάσταση. Προς το παρόν η κρίση είναι μια κρίση συνηθισμένη , παρόμοια αλλά όχι αυθεντική κατά πολλούς τρόπους με εκείνες του περασμένου χειμώνα. Αργότερα θα συζητήσουμε τις αιτίες. Τώρα, πρέπει να δεχτούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και να αναζητήσουμε τους δρόμους και τους τρόπους για να στρέψουμε ξανά τα πράγματα προς όφελός μας. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο το οποίο να αμφισβητεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν θέλω να σας δώσω μια ψεύτικη εικόνα μιας κατάστασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψεύτικα συμπεράσματα, προσφέροντας ίσως στον Γερμανικό λαό μια ψεύτικη αίσθηση ασφαλείας που είναι παντελώς ακατάλληλη στην παρούσα κατάσταση.
Η θύελλα που από τις στέπες μαίνεται ενάντια στη σεβάσμια ήπειρό μας, αυτόν τον χειμώνα, επισκιάζει κάθε προηγούμενη ανθρώπινη και ιστορική εμπειρία. Ο γερμανικός στρατός και οι σύμμαχοί του αποτελούν τη μόνη δυνατή άμυνα.
Στην προκήρυξή του στις 30 Ιανουαρίου [1], ο Führer υπέβαλε το ερώτημα με έναν τρόπο σοβαρό και κατηγορηματικό για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στη Γερμανία και στην Ευρώπης εάν, στις 30 Ιανουαρίου 1933, αντί των Εθνικοσοσιαλιστών είχε πάρει τη εξουσία μια αστική ή δημοκρατική κυβέρνηση! Ποιοι κίνδυνοι θα είχαν ακολουθήσει, πολύ πιο γρήγορα από ότι τότε θα μπορούσαμε να υποψιαστούμε, και ποιες αμυντικές δυνάμεις θα έπρεπε είχαμε στη διάθεσή μας προκειμένου τους αντιμετωπίσουμε;
Δέκα χρόνια Εθνικοσοσιαλισμού ήταν αρκετά να πείσουν τον Γερμανικό λαό για τη σοβαρότητα του κινδύνου που αντιπροσώπευε ο μπολσεβικισμός από την ανατολή . Τώρα καθένας μπορεί να αντιληφθεί γιατί τόσο συχνά μιλούσαμε για την πάλη ενάντια στον μπολσεβικισμό στη Νυρεμβέργη στα συνέδρια του Κόμματος μας. Υψώσαμε τις φωνές μας στην προσπάθεια να προειδοποιήσουμε τον Γερμανικό λαό μας και τον κόσμο, με την ελπίδα ότι μπορούσαμε να συνεφέρουμε τη δυτική ανθρωπότητα από την παράλυση της θελήσεως και του πνεύματος στην οποία είχε περιέλθει. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τα μάτια τους στο φρικτό κίνδυνο από τον μπολσεβικισμό της ανατολής, ο οποίος είχε υποτάξει ένα έθνος σχεδόν 200 εκατομμυρίων ανθρώπων στον τρόμο των Εβραίων και προετοίμαζε έναν επιθετικό πόλεμο ενάντια στην Ευρώπη.
Όταν ο Führer διέταξε το στρατό να επιτεθεί στην Ανατολή στις 22 Ιουνίου 1941, όλοι γνωρίζαμε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την αποφασιστική μάχη αυτής της μεγάλης σύγκρουσης. Γνωρίζαμε τους κινδύνους και τις δυσκολίες. Γνωρίζαμε επίσης ότι οι κίνδυνοι και οι δυσκολίες με το πέρασμα του χρόνου πάντα αυξάνονται, και δεν μειώνονται ποτέ. Ήταν δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Παραπέρα καθυστέρηση θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στην εκμηδένιση του Ράιχ και στην ολοκληρωτική μπολσεβικοποίηση της ευρωπαϊκής Ηπείρου[2].
Κάτι τέτοιο γίνεται αντιληπτό , ως αποτέλεσμα της ευρείας απόκρυψης και των παραπλανητικών ενεργειών της Μπολσεβίκικης κυβέρνησης που εμπόδισαν να αξιολογήσαμε κατάλληλα το πολεμικό δυναμικό της Σοβιετικής Ένωσης. Μόνο τώρα βλέπουμε την αληθινή κλίμακά του.
Αυτός είναι ο λόγος που η μάχη που οι στρατιώτες μας δίνουν στην ανατολή υπερβαίνει σε σκληρότητα, σε κινδύνους και σε δυσκολίες κάθε ανθρώπινη φαντασία. [3]
Απαιτεί το σύνολο της εθνικής μας ενέργειας.
Πρόκειται για μια απειλή ενάντια στο Ράιχ και στην ευρωπαϊκή ήπειρο που βάζει στο περιθώριο όλους τους προηγούμενους κινδύνους . Εάν αποτύχουμε εδώ , είναι σα να έχουμε αποτύχει στην ιστορική μας αποστολή. Όλα όσα έχουμε χτίσει και πράξει στο παρελθόν φαντάζουν ασήμαντα μπροστά σ αυτόν τον γιγαντιαίο στόχο που ο στρατός άμεσα και ο γερμανικός λαός λιγότερο άμεσα αντιμετωπίζουν. [4]
...........................................................................................................................
Είμαι σταθερά πεπεισμένος ότι ο Γερμανικός λαός έχει βαθιά ταρακουνηθεί από την τραγική έκβαση στο Stalingrad. Έχει ατενίσει το πρόσωπο του σκληρού και άσπλαχνου πολέμου. Ξέρει τώρα τη φοβερή αλήθεια, και είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει το Φύρερ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. (Κραυγές: Führer διέταξε, εμείς ακολουθούμε! Χάιλ Führer! " Ο Υπουργός εμποδίζεται να συνεχίσει για αρκετά λεπτά.)
Ο αγγλικός και αμερικανικός Τύπος έχει ασχοληθεί επί μακρόν τις τελευταίες ημέρες για την συμπεριφορά των Γερμανών στη διάρκεια αυτής της κρίσης. Οι Άγγλοι φαίνεται να πιστεύουν ότι ξέρουν τους Γερμανούς πολύ καλύτερα από ότι εμείς, οι ηγέτες τους. Δίνουν τις υποκριτικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε ή να μην κάνουμε. Θεωρούν ότι οι Γερμανοί είναι σήμερα οι ίδιοι με τους Γερμανούς του Νοεμβρίου του 1918 που έπεσαν θύμα στα πειστικά τους τεχνάσματα. Δεν υπάρχει ανάγκη να αντικρούσω τους ισχυρισμούς τους. Αυτό θα το κάνουν οι μαχόμενοι και εργαζόμενοι Γερμανοί.
Παρ όλα αυτά. σύντροφοι μου Γερμανοί για να παρουσιάσω με σαφήνεια την αλήθεια , θέλω να σας υποβάλω μια σειρά ερωτήσεων. Από σας ζητώ έντιμες απαντήσεις. Όταν το ακροατήριό μου επευφημούσε στις 30 Ιανουαρίου, ο αγγλικός Τύπος ανέφερε την επόμενη ημέρα ότι όλο ήταν ένα θέατρο προπαγάνδας που δεν αντιπροσώπευσε την αληθινή άποψη των Γερμανών. (Αυθόρμητες κραυγές " "Ψέματα"" Αφήστε τους να έρθουν εδώ! Θα μάθουν διαφορετικά!")
Έχω προσκαλέσει στη σημερινή συνεδρίαση ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Γερμανών υπό την καλύτερη έννοια της λέξης. (Οι λέξεις του Υπουργού συνοδεύονται από θυελλώδη επιδοκιμασίες που αυξάνονται σε ένταση ) Μπροστά μου είναι σειρές τραυματισμένων Γερμανών στρατιωτών από το ανατολικό μέτωπο με ακρωτηριασμένα χέρια και πόδια, με πληγιασμένα κορμιά ,με εκείνους που έχουν χάσει τη όρασή τους, μ’ εκείνους που έχουν έρθει με τις νοσοκόμες, άτομα στον ανθό της νιότης τους που στέκονται με τα δεκανίκια [17].
Ανάμεσά τους είναι 50 οι οποίοι φέρουν το σταυρό του ιππότη με τα δρύινα φύλλα, φωτεινά παραδείγματα του μαχομένου μετώπου μας. Πίσω από τους είναι εργαζόμενοι στον τομέα των εξοπλισμών από το εργοστάσιο αρμάτων του Βερολίνου. Πίσω από τους είναι ανώτεροι υπάλληλοι του κόμματος, στρατιώτες από τον μαχόμενο στρατό, γιατροί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μηχανικοί και αρχιτέκτονες, δάσκαλοι, ανώτεροι υπάλληλοι και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, υπερήφανοι αντιπρόσωποι κάθε τομέα της διανοητικής ζωής μας που ακόμη και στη μέση του πολέμου παράγει θαύματα της ανθρώπινης μεγαλοφυΐας [18].
Μέσα στο Sportpalast βλέπω χιλιάδες γερμανίδες . Η νεολαία είναι εδώ, όπως είναι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Καμία τάξη, κανένα επάγγελμα, καμία ηλικία δεν παρέμεινε απρόσκλητο. Μπορώ σωστά να πω ότι ενώπιον μου είναι συγκεντρωμένο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του γερμανικού πληθυσμού, τόσο από την πατρίδα όσο και από το μέτωπο. Είναι αλήθεια; Ναι ή όχι; (Το Sportpalast τραντάζεται από χιλιάδες φωνές που κραυγάζουν: ναι) [19].
Aκροατές μου, αυτήν τη στιγμή αντιπροσωπεύετε ολόκληρο το έθνος. Επιθυμώ να σας υποβάλω δέκα ερωτήσεις στις οποίες θα απαντήσετε για λογαριασμό του γερμανικού λαού παντού στον κόσμο, ειδικά στους εχθρούς μας, οι οποίοι μας ακούνε από το ραδιόφωνο. [20]
Οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί έχουν χάσει την πίστη στη νίκη.
Σας ρωτώ: Πιστεύετε όπως ο Führer και όλοι εμείς στην τελική ολοκληρωτική νίκη των Γερμανών;
Σας ρωτώ: Είστε διατεθειμένοι να ακολουθήσετε τον Führer στη νίκη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, και είστε πρόθυμοι να δεχτείτε τα βαρύτερα προσωπικά φορτία στον αγώνα για τη νίκη; [21]
Δεύτερον, Οι Άγγλοι λένε ότι οι Γερμανοί έχουν κουραστεί να πολεμούν.
Σας ρωτώ: Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε τον Führer σαν στρατιωτική φάλαγγα της Πατρίδας, ιστάμενοι πίσω από τον μαχόμενο στρατό και να διεξαγάγετε το πόλεμο με τον άγρια αποφασιστικότητα ενάντια σε όλες τις κακοτυχιών έως ότου η νίκη γίνει δική μας; [22]
Τρίτο: Οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί δεν έχουν καμία επιθυμία να δεχτούν άλλο τις κυβερνητικές αυξανόμενες απαιτήσεις για την πολεμική εργασία. Σας ρωτώ: Είστε και μαζί σας ο Γερμανικός λαός πρόθυμοι να εργαστείτε, εάν ο Führer το ζητήσει, 10 ..12 και εάν είναι απαραίτητο 14 ώρες ημερησίως και να δώσετε τα πάντα για την νίκη; [23]
Τέταρτο: Οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι ο Γερμανικός λαός αντιστέκεται στα κυβερνητικά μέτρα για τον ολοκληρωτικό πόλεμο. Δεν επιθυμεί τον ολοκληρωτικό πόλεμο, αλλά τη συνθηκολόγηση! (Κραυγές: Ποτέ! Ποτέ! Ποτέ!)
Σας ρωτώ: Θέλετε το ολοκληρωτικό πόλεμο; Εάν είναι απαραίτητο, θέλετε έναν πόλεμο περισσότεροι ολοκληρωτικό και ριζοσπαστικό από οποιονδήποτε που μπορούμε να φανταστούμε ακόμη και σήμερα; [24]
Πέμπτο: Οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι ο Γερμανικός λαός έχει χάσει την πίστη του στο Führer. Σας ρωτώ: Είναι η εμπιστοσύνη σας στο Führer μεγαλύτερη, περισσότερο ένθερμη και αμετακίνητη όσο ποτέ άλλοτε? Είστε απολύτως και καθ’ ολοκληρία έτοιμοι να τον ακολουθήσετε οπουδήποτε πηγαίνει και να κάνετε οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο για να οδηγηθεί τον πόλεμο σε ένα νικηφόρο τέλος; (Το πλήθος σηκώνεται σαν ένας άνθρωπος . Επιδεικνύει έναν πρωτοφανή ενθουσιασμό. Χιλιάδες φωνές ενώνονται: " Führer διέταξε, εμείς ακολουθούμε!" Ένα κύμα από κραυγές Heil διατρέχει την αίθουσα. Σαν από εντολή, οι σημαίες και τα λάβαρα ανυψώνονται ως υψηλότερη έκφραση της ιερής στιγμής στην οποία το πλήθος τιμά το Führer .)[25]
Έκτο, σας ρωτώ: Είστε έτοιμοι από τώρα και στο εξής να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για να εφοδιάσετε το ανατολικό μέτωπο με τα άτομα και τα πυρομαχικά που χρειάζεται για να καταφέρει στον μπολσεβικισμό το θανάσιμο πλήγμα; [26]
Έβδομο, Σας ρωτώ: Παίρνετε έναν ιερό όρκο στο όνομα των μαχόμενων στρατιωτών ότι η πατρίδα στέκεται σταθερά πίσω απ’ αυτούς, και ότι θα τους δώσετε κάθε τι που χρειάζονται για να κερδίσουν τη νίκη;[27]
Όγδοο, σας ρωτώ: θέλετε και ειδικά εσείς οι γυναίκες, η κυβέρνηση να κάνει κάθε τι που μπορεί για να ενθαρρύνει τις γερμανίδες γυναίκες να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην εργασία για να υποστηρίξουν την πολεμική προσπάθεια, και να αποδεσμεύσουν όποτε είναι δυνατόν, άνδρες για το μέτωπο βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους άνδρες του μετώπου;[28]
Ένατο, σας ρωτώ: Εγκρίνετε, εάν είναι απαραίτητο, τα πλέον ριζικά μέτρα ενάντια σε μια μικρή ομάδα φυγόπονων και μαυραγοριτών που προσποιούνται ότι υπάρχει ειρήνη στη μέση του πολέμου και χρησιμοποιούν την ανάγκη του έθνους για δικούς τους εγωιστικούς λόγους ; Συμφωνείτε ότι όλοι εκείνοι που βλάπτουν την πολεμική προσπάθεια πρέπει να χάσουν τα κεφάλια τους; [29]
Δέκατο και τελευταίο , σας ρωτώ: Συμφωνείτε ότι υπεράνω όλων στον πόλεμο, σύμφωνα με την πρακτική του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, πρέπει να ισχύσουν για όλους τα ίδια δικαιώματα και οι ίδιες υποχρεώσεις , ότι η πατρίδα πρέπει να αντέξει τα βαριά φορτία του πολέμου ενωμένη, και ότι τα φορτία πρέπει να μοιραστούν εξίσου μεταξύ ανώτερου και κατώτερου, πλουσίου και φτωχού;[30]
Υπέβαλα τις ερωτήσεις μου και σεις μου δώσατε τις απαντήσεις . Αποτελείτε μέρος του λαού, και οι απαντήσεις σας είναι εκείνες του γερμανικού λαού. Είπατε στους εχθρούς μας όσα χρειάζεται να ακούσουν για να μην έχουν ψευδαισθήσεις ή ιδέες απατηλές.
Τώρα, ακριβώς όπως στις πρώτες ώρες της διακυβερνήσεως μας όπως και στη διάρκεια των δέκα ετών που ακολούθησαν, είμαστε συνδεδεμένοι σταθερά με τον Γερμανικό λαό με δεσμούς αδελφότητας.
Ο ισχυρότερος σύμμαχος στη γη, οι άνθρωποι οι ίδιοι, στέκονται πίσω μας και είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το Führer, ότι και αν συμβεί.
Θα δεχτούν τα σηκώσουν τα βαρύτερα φορτία για να κερδίσουν τη νίκη. Ποια δύναμη στη γη μπορεί να μας εμποδίσει να πετύχουμε το στόχο μας:. Τώρα πρέπει και τώρα θα πετύχουμε! Στέκομαι μπροστά σας όχι μόνο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά σαν εκπρόσωπος του λαού.
Οι παλαιοί φίλοι του Κόμματος μου είναι εδώ γύρω μου, με την ιδιότητα των ανώτατων αξιωματούχων του λαού και της κυβέρνησης. Ο σύντροφος του Κόμματος Speer [31] κάθεται δίπλα μου. Ο Führer του έχει αναθέσει την μεγάλη αποστολή να κινητοποιήσει τη γερμανική βιομηχανία εξοπλισμών και να υποστηρίξει το μέτωπο με όλα τα όπλα που χρειάζεται. Ο σύντροφος του Κόμματος Δρ Ley[32] κάθεται δίπλα μου. O Führer του έχει αναθέσει την ηγεσία του γερμανικού εργατικού δυναμικού, που είναι εκπαιδευμένο στην ακούραστη εργασία για την πολεμική προσπάθεια.
Αισθανόμαστε βαθιά υποχρεωμένοι στο σύντροφο του κόμματος Sauckel[33], ο οποίος έλαβε την εντολή από τον Führer να φέρει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Ράιχ για να υποστηρίξει την εθνική οικονομία μας, κάτι που ο εχθρός δεν μπορεί να κάνει.
Όλοι οι ηγέτες του κόμματος, του στρατού και της κυβέρνησης συμπαρατάσσονται μαζί μας επίσης.
Είμαστε όλοι παιδιά του λαού μας, που σφυρηλατούνται μαζί αυτήν την κρίσιμη ώρα της εθνικής ιστορίας μας. Σας υποσχόμαστε, υποσχόμαστε στους μαχητές του μετώπου, υποσχόμαστε στο Φύρερ, ότι όλοι μαζί θα μετασχηματίσουμε την πατρίδα σε μια δύναμη πάνω στην οποία ο Φύρερ και οι μαχόμενοι στρατιώτες του μπορούν να στηριχθούν απόλυτα και δίχως ενδοιασμούς.
Δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε τι αναγκαίο στη ζωή και την εργασία μας για τη νίκη. Θα γεμίσουμε τις καρδιές μας με το πολιτικό πάθος, με άσβεστη φωτιά παρόμοια με εκείνη που άναψε κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγώνων του κόμματος και του κράτους. Ποτέ κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου δεν θα γίνουμε θύματα του ψεύτικου και υποκριτικού αντικειμενισμού που τόσο πολλή κακοτυχία έχει φέρει στο γερμανικό έθνος κατά τη διάρκεια της ιστορίας του.
Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στρέψαμε τα βλέμματά μας αποκλειστικά στο έθνος . Ότι εξυπηρετεί την προσπάθειά του στον αγώνα του για τη ζωή είναι καλό και πρέπει να ενθαρρυνθεί. Ότι βλάπτει την προσπάθειά του για τη ζωή είναι κακό και πρέπει να εξουδετερωθεί και να αποκοπεί. Με διάπυρες τις καρδιές και καθαρά μυαλά θα υπερνικήσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα αυτής της φάσης του πολέμου. Είμαστε πάνω στον δρόμο για την ενδεχόμενη νίκη. Αυτή η νίκη στηρίζεται στην πίστη μας στον Φύρερ .
Αυτό το βράδυ για μια ακόμα φορά υπενθυμίζω σε ολόκληρο το έθνος το καθήκον του. O Φύρερ περιμένει  από εμάς να κάνουμε αυτό που θα επισκιάσει οτιδήποτε άλλο έχουμε κάνει στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να τον απογοητεύσουμε. Όπως εμείς είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν έτσι και εκείνος θα είναι υπερήφανος για μας,
Οι μεγάλες κρίσεις και οι ανατροπές της εθνικής ζωής καταδεικνύουν ποιοι είναι οι αληθινοί άνδρες και οι γυναίκες. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να συνεχίσουμε να μιλούμε για το πιο αδύνατο φύλο, γιατί και τα δύο φύλα επιδεικνύουν την ίδια αποφασιστικότητα και πνευματική δύναμη. Το έθνος είναι έτοιμο για οτιδήποτε.
Ο Führer έχει δώσει τις διαταγές , και εμείς θα τον ακολουθήσουμε. Σε αυτήν την ώρα της εθνικής περισυλλογής και διαλογισμού , πιστεύουμε σταθερά και αμετακίνητα στη νίκη. Την βλέπουμε μπροστά μας, χρειαζόμαστε μόνο να την φθάσουμε. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να υπαγάγουμε τα πάντα σ΄ αυτή. Αυτό είναι το καθήκον της ώρας. Αφήστε το σύνθημα να είναι: Τώρα, λαέ ανέτειλε και άφησε την θύελλα να ξεσπάσει! (Οι τελευταίες λέξεις του Υπουργού χάνονται μέσα σε ατελείωτα ζωηρά χειροκροτήματα)[34]


[1]
[2] Σύμφωνα με τον Viktor Suvorov πρώην ταγματάρχη των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνεται η άποψη ότι ο Stalin είχε προετοιμαστεί για ανάληψη  επιθετικής πρωτοβουλίας εναντίον της Γερμανίας .Κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε γιατί  ο Χίτλερ επιτέθηκε πρώτος ,  μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα. Σαν απόδειξη των ισχυρισμών του επικαλείται την γενική κινητοποίηση του σοβιετικού στρατού στις 13 Ιουνίου την ύπαρξη πολυαρίθμων ταγμάτων τιμωρημένων Osnaz, (αντίστοιχα με τα γερμανικά Einsatzgruppen ) στα ρωσογερμανικά σύνορα , στα εγχειρίδια των ρωσογερμανικών διαλόγων που τυπώθηκαν για στρατιωτική χρήση στα 1941 και φυσικά τα 4.000.000 χαρτών που απεικόνιζαν τα εδάφη της Γερμανίας.
Στις 5 Μάιου 1941 έξι εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της γερμανικής εισβολής στην Σοβιετική Ένωση ο Στάλιν μιλά μπροστά στους βαθμοφόρους της Στρατιωτικής Ακαδημίας Frunze .Παρόντες είναι ο Molotov και ο Beria.
Στην ομιλία του ο Στάλιν διαβεβαιώνει ότι η ειρηνόφιλη πολιτική της χώρας έχει επιτελέσει το ρόλο της .Μια σύγκρουση με τη Γερμανία είναι αναπόφευκτη και μάλιστα πολύ σύντομα.. Δίνει έμφαση στη καταπληκτική ανάπτυξη της στρατιωτικής πολεμικής μηχανής τα τελευταία χρόνια και διαβεβαιώνει ότι η Γερμανική παρουσία στη Βουλγαρία και τη Φιλανδία αποτελεί από μόνη της πράξη πολέμου.
"Τα πολεμικά μας σχέδια είναι έτοιμα… Μπορούμε να ξεκινήσουμε τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας μέσα στους επόμενους δύο μήνες. ….Υπάρχει ένα Σύμφωνο ειρήνης με τη Γερμανία ,αλλά αυτό δεν είναι άλλο από εξαπάτηση, ή καλύτερα ένα παραπέτασμα πίσω από το οποίο μπορούμε να εργαστούμε ελεύθερα……..Η φιλειρηνική πολιτική εξασφάλισε για τη χώρα μας ειρήνη ….Παρ΄ όλα αυτά τώρα με τα αναδιοργανωμένα όπλα μας , που είναι από τεχνολογικής πλευράς είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για σύγχρονες μάχες και τώρα που είμαστε ισχυροί οφείλουμε να περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση. Για την ολοκληρωτική υπεράσπιση της χώρας μας είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε επιθετικά. .Επί το πλείστον θα κινηθούμε από την άμυνα σε μια στρατιωτική πολιτική επιθετικής δράσης. Οφείλουμε να αναδιοργανώσουμε την προπαγάνδα μας και τον τύπο μας σε ένα επιθετικό πνεύμα.Ο Κόκκινος Στρατός είναι ένας συγχρόνως στρατός και ο σύγχρονος στρατός είναι επιθετικός στρατός. Το δόγμα της φιλειρηνικής πολιτικής της Σοβιετικής Κυβέρνησης είναι πλέον αναχρονιστικό, και έχει ανατραπεί από τα γεγονότα. ... Μια καινούργια εποχή στην ανάπτυξη του Σοβιετικού Κράτους έχει ξεκινήσει, μια εποχή της επέκτασης των συνόρων του όχι όπως πριν μέσα από μια φιλειρηνική πολιτική , αλλά αντίθετα με την δύναμη των όπλων . Η χώρα μας έχει διαθέσιμα όλες τις συνθήκες που είναι αναγκαίες γι αυτό.
Η επιτυχία του Γερμανικού Στρατού οφείλεται στο γεγονός δεν συνάντησε ένα εξ ίσου ισχυρό αντίπαλο. Κάποιοι Σοβιετικοί Διοικητές έχουν εκτιμήσει λανθασμένα τις επιτυχίες του Γερμανικού Στρατού…..
Επομένως, προτείνω μια πρόποση στην καινούργια εποχή που έχει ανατείλει στη κατεύθυνση της ανάπτυξης της Σοσιαλιστικής μας Πατρίδας. Ζήτω η δραστήρια επιθετική πολιτική του Σοβιετικού Κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου